Vi söker barn och ungdomar!

Vi som jobbar med att ta hand om barn och ungdomar som är sjuka vill bli bättre på det. Därför startar vi ett barn- och ungdomsråd i Region Gävleborg. Vill du vara med? Vi söker dig som är mellan 10 och 20 år och bor någonstans i Gävleborg.

Barn- och ungdomsrådet är som ett elevråd i skolan. Du som är barn eller ungdom har rätt att säga vad du tycker, och bli tagen på allvar. Vi träffas och pratar om hur du tycker att det är att vara patient hos oss. Vi behöver dig eftersom du är expert på hur vården fungerar för just dig.

Vad kan vi göra bättre?

Vi som startar barn- och ungdomsrådet heter Elisabet Sundgren och Rebecca Padar. Vi kommer att ta emot dig i rådet och se till att du trivs. Vi planerar att ordna cirka fyra möten per år, och vi vill turas om mellan olika platser i länet. Om du inte kan komma till mötet försöker vi se till att du kan vara med via Skype, eller någon annan videolänk.  

I rådet hoppas vi att du vill berätta vad vi kan bli bättre på när du kommer för att bli undersökt eller få behandling. Vi vill till exempel höra om du tycker att vi lyssnar tillräckligt noga på dig, eller om du känner dig trygg. Får du veta i förväg vad som kommer att hända under ditt besök, eller känns det otryggt? Kanske har du saknat något hjälpmedel under dina besök hos oss?

Vi kommer att vara noga med att alla får säga vad de tycker, och har som regel att inget känsligt som vi berättar för varandra sprids till andra utanför rådet.

Vill du vara med i barn- och ungdomsrådet?

Ring eller messa oss så berättar vi mer:

Elisabet Sundgren
072-214 52 82

Rebecca Padar
070-303 81 55

Om du själv känner dig tveksam till att vara med, så kanske du har en kompis som du tror skulle passa? Tipsa gärna om oss i så fall!