Sune Fankvist, brandcontroller
Sune Fankvist, brandcontroller Region Gävleborg

Vi jobbar med systematiskt brandskyddsarbete – för dig och för varandra

Hej patient, anhörig, elev, samarbetspartner – hej du som besöker Region Gävleborg! Vi jobbar för din trygghet. Just nu är det brandskyddsvecka, men brandskydd är en fråga vi håller aktuell året runt, år efter år.

Till exempel ska alla medarbetare genomgå en brandskyddsutbildning – de som jobbar i vården minst en gång per år. Vi vet att övning och kunskap ger säkerhet.

Du kan vara trygg i att personalen känner till utrymningsplaner, att det finns fungerande brandceller och ännu fler skyddsåtgärder och praktiska rutiner.  Var förberedd, ta ansvar och agera. Det är ledord för hur vi tänker när det gäller brandsäkerhet. För vår egen skull, varandra och för dig.

Under vecka 37 är det vad Brandskyddsföreningen kallar brandskyddsvecka. Region Gävleborg uppmärksammar det bland annat med att informera om brandsäkerhet på några av länets sjukhus. Om du ser något av det, välkommen fram och prata!

Varför behövs brandskydd?

• För att skapa en trygg och säker arbetsplats/plats för besökare i verksamheten
  • För att uppfylla de lagar och förordningar som finns på området
  • För att förhindra driftavbrott med stora konsekvenser, särskilt i verksamheter som de vi har i Region Gävleborg