Vaccination mot Covid-19 på Din Hälsocentral i Ockelbo. I bild: Sjuksköterska Pernilla Qvarnström och Lena Holmén.

Välkommen att boka påfyllnadsdos av vaccin mot covid-19

Nu kan du som är 80 år eller äldre, har hemtjänst eller hemsjukvård boka tid för vaccination mot covid-19, en så kallad höstdos.

Från måndag den 22 augusti kan du som är 80 år eller äldre, har hemtjänst eller hemsjukvård boka tid för höstens påfyllnadsdos (höstdos) av vaccin mot covid-19. Första doserna börjar ges den 1 september, även på särskilt boende för äldre.

För åldersgruppen 80 år eller äldre gäller erbjudandet dig som fyller 80 under 2022, det vill säga du som är född fram till den 31 december 1942.

Du kan få en påfyllnadsdos 4 månader efter din senaste dos.

– Trots länsbornas stora ansvarstagande och vår gemensamma vaccinationsvilja finns smittan kvar och den sprids fortfarande i vårt län. Därför beslutas nu att Region Gävleborg ska erbjuda möjligheten att ta ytterligare en påfyllnadsdos för att kunna skydda sig mot allvarlig sjukdom. Den här insatsen ska skötas rättvist och med hög tillgänglighet så att de med störst behov får hjälp först, precis som vid de andra vaccinationstillfällena, säger hälso- och sjukvårdsnämndens ordförande, Jan Lahenkorva (S).

I Gävleborg kommer vaccinationerna att prioriteras så att de äldsta får sitt vaccin först.  

– Alla som vill kommer att kunna vaccinera sig, det finns gott om doser i Gävleborg och därför önskar vi att alla respekterar de datum som gäller för sin åldersgrupp, säger Maria Larsson, vaccinsamordnare.

Så här vaccinerar du dig

  • Boka tid digitalt via 1177.se/Gavleborg, du behöver ha bank-id eller e-legitimation. I bokningstjänsten väljer du höstdos.
  • Om du saknar bank-id, ring 026-15 03 00.
  • På vissa orter finns drop-in-mottagning – information om tider och platser publiceras löpande på 1177.se/Gavleborg.
  • Övrig information och datum för kommande påsläpp av de olika grupperna hittar du på 1177.se/Gavleborg.

Kom ihåg att ta med ditt vaccinationskort och giltig legitimation till vaccinationen.