LUPP 2019: Vilken är din favoritplats i Gävleborg?

Bollnäs kommun

Rumpberg i Sibo
- Härligt vacker skog. Bra chans att se vilda djur eller spår av vilda djur. Otrolig utsikt över Bergviken och andra berg. Fridfullt och en helande plats för själen.

Sävstaås
- Det finns så mycket med aktiviteter man kan utöva där. Det är bra för både kropp och själ. Man kan antingen ”gymma”, utöva en sport, kolla på sport och mycket mer.

Gävle kommun

Boulognerskogen
- Det är en park där land, vatten och kultur möts, dit alla åldrar är välkommen. Här finns det möjlighet till återhämtning, friskvård och socialt umgänge i en rofylld miljö.

Dalälven i Hedesunda
- Där brukar jag och min familj åka ut med båten och fiska. Vi upptäcker även öar med våra fyrbenta älsklingar. Det är en plats som gör mig lycklig och lugn.

Huseliiharen
- Denna plats gör mig lycklig i både kropp och själ, en känsla som uppkommer av olika skäl.  Lugnet tillåter mig att totalt pusta ut, havet ger energi och dess bris nytt krut, särskilt på våren när allt går i blom, när det åter är dags att hissa både mast och bom. För att sätta segel och ta sig ut på en tur och få njuta av områdets oslagbara natur.

Norrsundet
- Kustnära, nära till natur, där jag vuxit upp. En gömd pärla som endast fått ett rykte för sin industri.

Hofors kommun

Storbergets gruvor
- Där finns en dold magisk dörr till tidsresor för både vuxna och barn.

Torsåker
- Byn med omnejd är ett ypperligt ställe för både återhämtning och äventyr. Lugnet, naturen och gemenskapen är något alldeles extra. Livskvalitet.

Hudiksvalls kommun

Avholmsberget
- Den fantastiska utsikten och att det var här jag friade till min sambo, en smålänning som nu flyttat med mig till Gävleborg.

Lillvallen, Delsbo
- Där är det lugnt och mycket fin natur. Gillar att åka dit, som en utflykt.

Ljusdals kommun

Björnbergstornet
- Lagom utflyktsmål som hela familjen orkar, som har allt, skog, utsikt för den som vågar, och en fin grillplats att inte lite korv med bröd.

Nordanstigs kommun

Hästasand, Strömsbruk
- Det går att fiska, bada, åka båt. Vi har ett båthus där och min uppväxt har jag tillbringat där och lärt mig mycket av naturen, och har såklart fått livskvalitet av detta.

Ockelbo kommun

Ockelbos skogar
- Skogen är en av de få platser som är oberörda. Det är ett sorts vackert lugn som får en att slappna av.

Ovanåkers kommun

Enstabo
- Det är väldigt fridfullt. Nära naturen och en plats för återhämtning.

Sandvikens kommun

Högbo
- Det är en plats för alla. Oavsett ålder, kulturell bakgrund eller vilka intressen man har, får man njuta av vacker natur året om samt att det erbjuds massor av möjligheter till olika aktiviteter.

Kungsberget
- Bra skidåkning för hela familjen, samt att företaget visar framåtanda.

Storvik
- Här är jag uppvuxen i en mysig järnvägsort med en tillhörande präktig arkitektur på många äldre byggnader, som också berättar en historia.

Söderhamns kommun

Oskarsborgs utsiktstorn
- Man kan se stad, land och hav.