Order

Tävlingsdags – Gå och Cykla till skolan 2023

Välkommen att delta i utmaningen Gå och Cykla till skolan. Utmaningen vänder sig till elever och pedagoger i förskoleklasser och årskurs 1–6. Under två valfria veckor i september-oktober ska deltagande skolor samla ihop så många respoäng som möjligt genom att elever och lärare tar sig till och från skolan på ett aktivt sätt.

Varför ska ni delta i utmaningen?

Trafikkalendern arrangerar den artonde upplagan av den nationella utmaningen Gå och Cykla till skolan med syfte att främja hälsan hos barn och unga. Bättre kondition, bättre sömn, ökad koncentrationsförmåga är några förmåner som cykling och motion för med sig. Målsättningen är även att bidra till en bättre miljö samt förbättra trafiksäkerheten i elevernas närmiljöer.

10 000 kronor i potten!

Region Gävleborg delar ut pris till de tre skolor i Gävleborg som lyckas samla ihop flest respoäng genom att gå, cykla eller resa kollektivt till och från skolan. Första pris är 10 000 kronor, andra pris 5 000 kronor och tredje pris 3 000 kronor.

2022 totalt deltog 17 skolor och 3 000 elever från Bollnäs kommun, Gävle kommun, Hudiksvalls kommun, Ovanåkers kommun, Sandvikens kommun och Söderhamns kommun i utmaningen.  

Anmälan till tävlingen 2023

Anmälan är öppen fram till 16 oktober. Anmäl er till utmaningen på Trafikkalenderns webbplats.