Smittskyddsläkare vädjar om tålamod hos regionens äldre

Region Gävleborgs alla 70-plussare får inom kort ett brev från smittskyddsläkare Signar Mäkitalo. Sjukvården vädjar om följsamhet till rekommendationerna och tålamod med den fysiska distanseringen.

De som är 70 år och äldre löper på grund av sin biologiska ålder större risk att bli svårt sjuka i covid-19 om de smittas av coronaviruset.

I brevet ber smittskyddsläkare Signar Mäkitalo regionens alla 70-plussare att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer om att hålla avstånd till andra människor, stanna hemma så mycket som möjligt och be om hjälp med att uträtta ärenden.

"På detta sätt visar du omsorg om dig själv, omtanke för dina nära och kära, och solidaritet med övriga människor i samhället, inte minst för dem som arbetar i vården", skriver Signar Mäkitalo som samtidigt uppmuntrar till promenader i naturen och att hålla kontakt på andra sätt.

Till brevet