Region Gävleborg deltar i Gävle Pride

Efter två års paus är det äntligen dags – på lördag den 20 augusti arrangeras återigen evenemanget Gävle Pride i fysisk form. Region Gävleborg deltar i årets parad under banderoll ”Vi gillar olika”.

– För oss i Region Gävleborg är likabehandlingsarbetet viktigt. Därför har vi tidigare gjort rejäla satsningar på utbildningar när det gäller bland annat bemötande av HBTQI-personer. Dessutom har vi nu ett bra samarbete med RFSL där vi riktar särskilda insatser till unga HBTQI-personer. Att vi deltar i Pride är ytterligare ett viktigt tillfälle att visa att vi står upp för allas lika värde, säger Fredrik Åberg Jönsson, (V), ordförande i personalutskottet.

Paraden utgår från Stenebergsparken 14.00 på lördag. Läs mer på arrangörens webbplats.

Se filmen där du får höra några röster om Pride.

Fredrik Åberg Jönsson (V), ordförande i personalutskottet
fredrik.aberg.jonsson@regiongavleborg.se