Kvinna vid trasig bil. X-trafik buss kör förbi i förgrunden och ett X-tåg rullar i bakgrunden.

Prova på fria resor med kollektivtrafiken

I höst återkommer X-trafiks framgångsrika prova på-kampanj som under november ger 700 vanebilister chansen att resa kostnadsfritt med X-trafik i 21 dagar. Syftet med kampanjen är att få fler länsinvånare att prova på och upptäcka fördelarna med att resa kollektivt.

– I vårt län kan det finnas många anledningar till varför kollektivtrafiken inte är ett alternativ för att få vardagen att gå ihop och det har vi full förståelse för. Under den här perioden ger vi dock gävleborgare chansen att utforska vår kollektivtrafik kostnadsfritt för att se om det är ett alternativ som kan passa dem i deras vardag. Vi välkomnar alla bilister som har möjlighet och intresse att ansöka till prova-på kampanjen och att under en tid ställa bilen för att uppleva Gävleborgs kollektivtrafik, säger Alexander Hägg (M), ordförande i hållbarhetsnämnden Region Gävleborg.

Det här är femte gången X-trafik genomför kampanjen och vid tidigare prova på-perioder har intresset varit stort. Utvärderingar efter tidigare år har visat att många fortsätter att resa kollektivt även efter sin prova på-period.

Reseperioden för prova på-resenärer är 6-26 november och ansökan är öppen till och med 8 oktober.  Den som vill bli prova på-resenär hittar mer information och ansöker på xtrafik.se