Presskonferens blir helt digital

Region Gävleborg går från och med torsdag 3 december över till helt digitala presskonferenser. Det är en anpassning till det försvårade läget i länet till följd av coronapandemin.

Region Gävleborg planerar att fortsätta med presskonferens en gång i veckan. Men i stället för att kombinera talespersoner som möter media på plats på sjukhusområdet i Gävle med sändning på regionens webb blir det nu istället en helt digital presskonferens.

Media och talespersoner bjuds in till att delta på presskonferensen via länk. För övriga intresserade sänds presskonferensen även i fortsättningen direkt och i eftersändning på Region Gävleborgs webb.

– Även på riksnivå hålls presskonferenser digitalt numera. Den tillfälliga nyordningen är en anpassning till de råd som Folkhälsomyndigheten med flera ger för att minska fysiska möten mellan människor och därmed bidra till att inte sprida coronaviruset ytterligare, säger Daniel Nilsson, presschef hos Region Gävleborg.

Se presskonferensen