Nytt unikt avtal för gåvor och presentartiklar inom Region Gävleborg med endast lokala hantverkare och företag

Region Gävleborg vill gynna lokala hantverkare, företag och leverantörer i mesta möjliga mån och har nu skrivit avtal med ett tiotal lokala företag som kan leverera gåvor till exempelvis våra avtackningar, pensionsavgångar och externa föreläsare. Företagen finns i både Hälsingland och Gästrikland och tillverkar allt från vaser, pastiller och choklad.

– Det känns fint att detta avtal är på plats, säger Laila Gustafsson, upphandlare på Region Gävleborg. När vi handlar lokalt stärker vi både våra småföretagare samt gör en insats för miljön i och med kortare transporter. Varför skulle vi till exempel köpa vaser från andra län, när vi har fantastiska glasblåsare här, runt knuten? Avtalen träder i kraft löpande från den 1 april 2021.

De tillfällen då Region Gävleborg ger gåvor är följande:

• Pensionsavtackning
  • Julgåva
  • Gåvor av enklare karaktär
  • Intern och extern representation

Dessa företag skriver vi avtal med:

• Gävle Chocolaterie
  • Ockelbo Honung