Ny avdelningschef för X-trafik

Andréas Eriksson tillträder tjänsten som avdelningschef för X-trafik inom Region Gävleborg den 1 februari. Andréas har varit tillförordnad på posten sedan september förra året.

– Jag är mycket nöjd med det arbete som Andréas har gjort hittills och ser fram emot ett fortsatt gott samarbete. Andréas har stor erfarenhet och kunskap om kollektivtrafiken och tillsammans med goda personliga egenskaper är jag övertygad om att han kan leda verksamheten på ett bra sätt, säger Jan-Olof Friman, trafik, kultur och folkhögskoledirektör i Region Gävleborg.

Avdelningschefens uppdrag är att leda verksamheten som ansvarar för kollektivtrafiken i Gävleborg och i nära samarbete med bland annat näringsliv och kommuner verka för en hållbar regional utveckling av kollektivtrafiken.

– Det känns väldigt roligt och jag är glad över att få förtroendet som avdelningschef för X-trafik. Nu fortsätter vi arbeta för att leverera en trygg och bra kollektivtrafik under pandemin och med att göra kollektivtrafiken mer pålitlig och tillgänglig för alla i framtiden, säger Andréas Eriksson.

Andréas kommer tidigare från tjänsten som enhetschef för trafikutveckling inom X-trafik.