Nu är alla över 18 år välkomna att boka vaccination

Från den 5 juli välkomnas alla över 18 år i länet till bokning för vaccination mot covid-19.

Tidbokningen för vaccination mot covid-19 är nu öppen för alla invånare från 18 år och uppåt. Det enda undantaget är kvinnor i tidig graviditet, man ska ha passerat graviditetsvecka 12+0 innan vaccination.

Region Gävleborg uppmanar alla som har möjlighet att vaccinera sig, och påminner om att vaccinationen mot covid-19 inte är fullföljd förrän man tagit båda doserna av vaccinet.

Fortsatt begränsad mängd vaccin

Tillgången på vaccin är fortsatt begränsad och det kommer inte att finnas tider till alla på en gång. Nya tider släpps på måndagar 12.00. Däremellan kan det dyka upp lediga tider på grund av avbokningar.

– Med det här beslutet har nu de äldsta ungdomarna och samtliga vuxna länsbor tillgång till vaccinet och kan därmed skydda sig själva och sina nära. Den här framgången är möjlig tack vare den väldiga mobilisering som Region Gävleborg klarat av att genomföra på kort tid med den organisation som byggts upp, som till viktiga delar bygger på pensionerade medarbetare för att avlasta den ordinarie verksamheten, säger hälso- och sjukvårdsnämndens ordförande Tommy Berger (S). Medborgarna i länet har all rätt att känna stolthet och trygghet över den kompetens, beslutsamhet och värme som präglar vårdpersonalens arbete.

Så bokar du vaccination

Du bokar din vaccinationstid via webbplatsen 1177.se/Gavleborg. Du kan logga in med hjälp av mobilt bank-id, bank-id på din dator, Telias e-legitimation eller Freja e-id plus.

Om du saknar bank-id eller e-legitimation kan du ringa 026-15 03 00. Observera att telefontjänsten behöver vara tillgänglig för personer som inte har möjlighet att boka digitalt. Du som har bank-id ska boka din vaccinationstid via webbplatsen 1177.se.

Hjälp gärna till med bokning

Om du är tvåspråkig ser Region Gävleborg gärna att du hjälper någon som inte kan svenska att boka vaccination.