Medarbetare misstänks för våldtäkt av patient

Det pågår en rättslig process mot en medarbetare på Gävle sjukhus som är misstänkt för våldtäkt.

I samband med polisanmälan stängdes medarbetaren hos Region Gävleborg av från sitt jobb.

I anmälan framgår att den misstänkte utretts för liknande brott tidigare, men den polisutredningen lades ner.

– Vi ser allvarligt på misstankar om brott, och vidtar åtgärder enligt de rutiner vi har inom Region Gävleborg. Medarbetaren är nu avstängd under polisutredningen och vi har tagit hand om personalen och patienten samt beaktar händelsen i den fortsatta vården. Om medarbetaren blir dömd kommer vi att vidta ytterligare arbetsrättsliga åtgärder, säger biträdande hälso- och sjukvårdsdirektör Susanna Björklund.