Marie Nordmark byter region - flyttar norrut

Marie Nordmark, avdelningschef på X-trafik, Region Gävleborg, slutar sin tjänst och blir i stället områdeschef för kollektivtrafiken Region Jämtland Härjedalen.

- Det kan vara dags med en ny utmaning efter fem år, svarar Marie Nordmark, avdelningschef på X-trafik, på frågan om varför hon tar chansen att pröva ett nytt jobb.

Marie Nordmark har mer än 20 års erfarenhet av chefsbefattningar. Innan nuvarande chefstjänst på X-trafik har hon bland annat varit kommunchef i Söderhamns kommun. Nu fortsätter hon chefskapet men längre norrut. Detta då Länstrafiken i Region Jämtland Härjedalen den 1 juli går över till förvaltning från bolagsform.

- Ledarskap, gärna i offentlig verksamhet, gillar jag. Likaså att få arbeta med det som är viktigt för människor i vardagen. Och jag arbetar gärna i en politiskt styrd verksamhet, säger Marie Nordmark.

Du bor i Söderhamn i Hälsingland. Kommer du att flytta permanent till Jämtland nu eller blir du långpendlare?
- Jag kommer att flytta till Östersund, men förmodligen ha kvar ett boende här i Söderhamn, säger Marie Nordmark som räknar med att tillträda den nya tjänsten i augusti.

Minnesvärt från de här fem åren?
- Det var när vi hade de stora snömassorna för två och ett halvt år sedan. Det var svårt och bekymmersamt, men det var roligt att se den kraft och det engagemang vi hade inom X-trafik för att hitta lösningar på problemen. Att vi sedan har fått till ett samarbete med SJ som gör att vi kan knyta ihop länet är också något att minnas. Det har också gjort att vi har fått bättre kommunikationer över länsgränserna.

Sofia Pettersson, Region Gävleborgs hållbarhetsdirektör, säger så här om Marie Nordmarks insatser för kollektivtrafiken i Gävleborg:

- Marie har gjort ett bra jobb och det kommer att bli en stor förlust för oss, men vi önskar henne förstås lycka till på den nya tjänsten.