Johan Kaarme blir ny hälso- och sjukvårdsdirektör

Det är nu klart att Johan Kaarme tillträder tjänsten som hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Gävleborg från 1 januari 2021. Johan har varit tillförordnad på posten sedan mitten av augusti i år.

Johan Kaarme

Johan Kaarme har verkat i Region Gävleborg sedan 1 april 2018, då som biträdande hälso- och sjukvårdsdirektör. Sedan slutet av sommaren har han varit tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör efter Göran Angergård.

Hälso- och sjukvårdsdirektören är hälso- och sjukvårdens högsta tjänsteman och ansvarar direkt inför politikerna i hälso- och sjukvårdsnämnden.

– Jag är verkligen glad att Johan har valt att acceptera erbjudandet. Som ordförande för hälso- och sjukvårdsnämnden har jag jobbat nära Johan under den här mycket svåra tiden och jag vet att hans lugn och lyhördhet är precis de ledaregenskaper som behövs nu och kommer att behövas framöver, säger Jan Lahenkorva (S).

Även regiondirektör Göran Angergård har ett stort förtroende för sin efterträdare.

– Johan har skött uppdragen i hälso- och sjukvårdsledningen på ett utmärkt sätt, både som biträdande och som tillförordnad hälso- och sjukvårdsdirektör. Han är en god ledare med gedigen kunskap om de olika verksamheterna inom hälso- och sjukvården och har en stor förmåga att snabbt ta sig an nya utmaningar, en egenskap som varit ovärderlig under coronapandemin, säger Göran Angergård.

Johan Kaarme är både glad och hedrad över att få fortsätta arbeta med hälso- och sjukvårdens verksamheter.

– Först och främst ska vi ta oss igenom pandemin, därefter fortsätter arbetet med att utveckla och rusta hälso- och sjukvården för framtidens utmaningar, säger Johan Kaarme.