Hyrpersonal polisanmäls för narkotikastöld

En inhyrd medarbetare inom hälso- och sjukvården i Region Gävleborg misstänks för stöld av narkotikaklassade läkemedel. Personen har polisanmälts och är tagen ur tjänst.

Personen misstänks ha stulit narkotikaklassade läkemedel vid ett flertal tillfällen den senaste månaden. Region Gävleborg har polisanmält det inträffade och den misstänkta personen har tagits ur tjänst.

- Det finns i nuläget inga signaler om att personen varit påverkad på jobbet eller att någon patient skulle ha kommit till skada. Vi ser allvarligt på stölder av narkotiska preparat och polisanmälan är ett tecken på att vi har fungerande rutiner för att upptäcka svinn i våra verksamheter, säger Ronny Stjernlöf, säkerhetschef Region Gävleborg.