Hon blir ny regional utvecklingsdirektör

Nu är det klart: Ny regional utvecklingsdirektör för Region Gävleborg blir Katrien Vanhaverbeke, Tullinge. Hon lämnar en tjänst som sektionschef hos Sveriges kommuner och regioner (SKR) och tillträder sitt nya jobb den 1 januari 2021.

– Vi är glada att kunna presentera Katrien Vanhaverbeke som ny regional utvecklingsdirektör. Hon har bra erfarenheter från tidigare jobb som hon kommer att ha nytta av här i Region Gävleborg, säger Göran Angergård, regiondirektör.

Sedan en tid tillbaka har Jan-Olof Friman varit tillförordnad regional utvecklingsdirektör, men från och med den 1 januari lämnar han över uppdraget till Katrien Vanhaverbeke som efter fyra år som sektionschef inom SKR ser fram mot en ny utmaning. En röd tråd i hennes yrkeskarriär har varit tillväxt- och utvecklingsfrågor både på lokal och regional nivå, vilket också har gett henne ett brett nätverk.

Den politiska majoriteten i Region Gävleborg är nöjd med valet till posten:

– Ett av Region Gävleborgs huvuduppdrag är att sköta det regionala utvecklingsansvaret i vårt län. Den regionala utvecklingsdirektören ska leda och utveckla det arbetet tillsammans med viktiga aktörer som näringsliv, högskola, kommuner, myndigheter och den ideella sektorn – så det är en viktig, omfattande och svår uppgift, säger regionstyrelsens ordförande Eva Lindberg (S).

– I Katrien Vanhaverbeke har Region Gävleborg lyckats rekrytera en mycket kunnig och erfaren ledare för det regionala utvecklingsuppdraget. Så det är så klart med stor glädje som jag välkomnar Katrien till Region Gävleborg och jag ser mycket fram mot att arbeta tillsammans med henne.

Katrien Vanhaverbeke har ingen personlig anknytning till länet, men i sin nuvarande tjänst på SKR och en tidigare roll som verksamhetschef hos Arena för tillväxt har hon fått viss insikt i länets möjligheter och utmaningar.