Hämta egenprov för corona på utvalda apotek

Just nu är det högt tryck på tidbokningen för egenprovtagning av coronavirus. Region Gävleborg vill påminna om möjligheten att hämta och lämna egenprov på apotek via friskt ombud.

Smittspridningen ökar i Gävleborg och allt fler invånare utför egenprovtagningar för coronavirus vid de mobila provtagningsstationerna i länet. Det har i vissa fall lett till fullbokade tider.

Region Gävleborg vill påminna om att det även finns möjlighet att via e-tjänsten på 1177.se boka hämtning och lämning av ett kostnadsfritt egenprov för corona vid nio av Apoteket AB:s butiker:

Gävle
Apoteket Drottninggatan, Drottninggatan 18
Apoteket Syrenen, Gävle Sjukhus

Valbo
Apoteket Valbo, Valbo köpcentrum

Storvik
Apoteket Duvan, Thore Petregatan 47

Bollnäs
Apoteket Lindblomman, Bollnäs sjukhus

Hudiksvall
Apoteket Fyren, Storgatan 24
Apotek Stjärnan, Hudiksvalls sjukhus

Bergsjö
Apoteket Björnen, Järnvägstorget

Söderhamn
Apoteket E-Center, Stickvägen 7-9

Observera att hämtning och lämning vid Apotekets butiker ska göras av en person utan symtom – Apoteket delar endast ut provtagningspaket till friska ombud. Tider för in- och utlämning syns i bokningstjänsten.

Om du saknar bank-ID för inloggning i e-tjänsten kan du ringa 026-15 03 00