Göransson Arena klar för massvaccinationer

Göransson Arena blir platsen för massvaccinationerna i Sandviken. Här kommer Region Gävleborg att ha kapacitet att vaccinera upp emot 300 personer per timme.

Göransson arena i Sandviken

Region Gävleborg räknar med att börja använda arenan från 8 april och framåt. Tidplanen för en utökning under våren beror på tillgången på vaccin. Jörgen Tranevik, verksamhetschef för primärvården i Västra Gästrikland är nöjd och ser samarbetet som den optimala lösningen.

– Det blir en bra helhetslösning för samordningen av massvaccinationsuppdraget. Tillsammans med Sandvikens kommun och Hälsopartner fortsätter vi att göra det enkelt och tillgängligt för invånarna att få sitt vaccin. Arenan har ett centralt läge med gratis parkering, och storleken gör det möjligt både att bedriva smittsäker vaccination och att utöka kapaciteten allt eftersom, säger Jörgen Tranevik.

300 personer i timmen

Enligt Folkhälsomyndighetens statistik har 3 763 personer fått sin första dos i Sandviken fram till 19 mars, vilket är cirka 12 procent av befolkningen. 1 661 personer är färdigvaccinerade med två doser.

När det kommer större mängder vaccin framåt maj och juni kommer kapaciteten vid Göransson Arena att ligga på cirka 300 personer per timme vid ett 30-tal ”stickstationer”. Både arenarummet samt en del biutrymmen kommer att tas i bruk.

Arenan motsvarar kraven

Fredrik Granting, VD för Göransson Arena, är glad över att kunna bidra till vaccinationerna mot covid-19. Under ett vanligt år skulle arenan ha haft mässor, företagsevent samt nöjesproduktioner under denna period.

– Vi har en stor och luftig arena med många anpassningsmöjligheter, och en kompetent och erfaren organisation som är van vid att arbeta med publika flöden. Alla stora evenemang har sina utmaningar men vi är trygga i att motsvara de krav som Region Gävleborg ställer, säger Fredrik Granting, vd för Göransson Arena.

Region Gävleborg hyr arenan till självkostnadspris och avtalet gäller från 8 april till 30 juni med möjlighet till förlängning.