Göran Angergård tillträder tjänsten som regiondirektör

Det är nu klart att det blir hälso- och sjukvårdsdirektör Göran Angergård som blir Region Gävleborgs regiondirektör efter Johan Färnstrand som slutade i augusti.

Göran Angergård, regiondirektör

Sedan en tid tillbaka har Göran Angergård haft rollen som tillförordnad regiondirektör, men har nu utsetts till regiondirektör efter Johan Färnstrand.

– Det känns mycket bra att nu kunna erbjuda Göran uppdraget som regiondirektör och att han är beredd att axla ansvaret. Genom åren har jag lärt känna honom och vet att han kan leda en stor organisation som Region Gävleborg. Göran är lyhörd, erfaren och bra på att delegera uppgifter, för mig är det viktiga egenskaper hos en ledare i en organisation som ska präglas av tillit och tilltro till alla medarbetare. Jag ser fram emot att få arbeta med honom, säger regionstyrelsens ordförande Eva Lindberg (S).

– Det är med tillförsikt jag antar rollen som regiondirektör. Jag har flera års vana att jobba som chef inom sjukvården, men det här är ett betydligt större ansvar. Vi är närmare 7 000 anställda och jag känner stolthet över att få leda chefer och medarbetarna in i den framtid som innehåller många utmaningar, säger regiondirektör Göran Angergård.

Det är regionstyrelsens ordförande som utser regiondirektören, det har gjorts i samråd med regionstyrelsen. Regiondirektören är Region Gävleborgs högsta tjänsteman och ansvarar direkt inför politikerna i regionstyrelsen.