Gävleborgs sjukhus rankas högt

Varje år utser Dagens Medicin ”Bästa sjukhuset” i tre olika klasser: universitetssjukhus, mellanstora och mindre sjukhus. I kategorin ”Bästa sjukhuset 2019 – mindre sjukhus” placerar sig Bollnäs sjukhus på en fjärde plats. I kategorin ”mellanstora sjukhus” finns både Hudiksvalls sjukhus och Gävle sjukhus bland de 12 bästa i landet.

Bollnäs sjukhus har vid flera tillfällen placerat sig högt i kategorin mindre sjukhus. I listan har sjukhuset klättrat från en femte plats 2018, till en fjärde plats 2019. Detta av totalt 20 rankade sjukhus.

Nytt för 2019 är att Gävle sjukhus och Hudiksvalls sjukhus tagit plats på listan för ”Bästa sjukhuset 2019 – mellanstora sjukhus”. Gävle sjukhus når plats 9 av 34, och Hudiksvalls sjukhus placerar sig som nummer 12 av 34.

– Det här är ett fantastiskt roligt besked tycker jag personligen, säger Göran Angergård, hälso- och sjukvårdsdirektör, Region Gävleborg. Det är ett kvitto på att våra sjukhus, med hela sin personal, gör ett strålande arbete. Bra jobbat!

  

– Så höga placeringar och en sådan utveckling över tid är knappast någon slump, säger hälso- och sjukvårdsnämndens ordförande Tommy Berger (S). Det här är resultatet av hårt och målmedvetet arbete från alla som jobbar i och tar ansvar för sjukvården, till förmån för medborgarna i Gävleborg.