Gävle och Hudiksvall prisas för AT-rekrytering

Gävle och Hudiksvall är två av de orter som fått utmärkelsen Schysst Rekrytering 2019.                       

Priset delas ut av Sveriges yngre läkares förening (SYLF) varje år. AT-cheferna får chansen att nominera sin ort genom att beskriva hur rekryteringsprocessen är strukturerad. SYLF bedömer orterna utifrån definierade kriterier, och låter dessutom respektive lokalavdelning värdera om rekryteringsprocessen är rättvis. 

43 orter var nominerade och Hudiksvall och Gävle är två av 29 orter som prisas.

Målet är att de personer som söker tjänsterna ska uppleva att de blir rättvist behandlade, att arbetsgivaren upplever att man gör värdefulla rekryteringar samt att projektet ska stimulera till samarbete mellan arbetsgivaren och föreningens lokalavdelning.

- Mycket glädjande och inspirerande, säger AT-chef Ulrika Björs. Vi lägger mycket tid på vår rekryteringsprocess så det är roligt att få ett kvitto på att SYLF tycker att vi arbetar på ett schysst sätt. Vi tar det här till oss och fortsätter utveckla vår AT-rekrytering.

- Verkligen roligt och värdefullt att få denna utmärkelse för en schysst AT-rekrytering av SYLF. För oss är det viktigt att processen är så transperent och tydlig som möjligt. De som söker AT hos oss ska kunna känna att de blir rättvist behandlade, säger Agneta Brunzell, AT-chef.