Föreläsning för dig som funderar på att skaffa solceller

Onsdagen den 13 maj, kl. 18:30-19:30, arrangerar Gävleborgs energi- och klimatrådgivning ett webbseminarium om solceller. Under webbseminariet kommer du få möjligheten att lyssna till en föreläsning av solenergiexperten Lars Andrén.

Lars Andrén har jobbat med solenergi under hela sitt yrkesverksamma liv och inledde sin ”solkarriär” redan i början av 1980-talet. Under årens lopp har Lars försörjt sig som föreläsare och utbildare samt skrivit flera böcker på temat. Under åren 1995 – 2015 var han ordförande i branschorganisationen Svensk Solenergi.

I sin föreläsning berör Lars Andrén frågor så som:

• Vad är viktigt att tänka på vid offertförfrågan?
  • Dimensionering av anläggning, bidrag och försäljning av el. Hur får jag kalkylen att gå ihop?
  • Är det lönsamt att investera i batterilager och vilka alternativ finns det?
  • Integrerade solcellstak, hur fungerar det?
  • Vad är viktigt att tänka på vid montering på näringsbyggnad kontra privat bostad?

Webbseminariet är gratis och vänder sig till Gävleborgare som funderar på att skaffa solceller.

Anmäl dig nedan så kommer du därefter att få länk till webbseminariet. Sista anmälningsdag är 11 maj.

Anmäl dig till webbseminariet

Har du frågor och funderingar är du alltid välkommen att kontakta din lokala energi- och klimatrådgivare.

Korta fakta Gävleborgs energi- och klimatrådgivning

Gävleborgs energi- och klimatrådgivning har som målsättning att förmedla en opartisk och kostnadsfri rådgivning i energianvändning och klimatfrågor till hushåll, företag och lokala organisationer. I Gävleborg är energi- och klimatrådgivningen samordnad av Region Gävleborgs energikontor, Ekocenter, och i huvudsak finansierad av Energimyndigheten. Alla kommuner i Gävleborg deltar också i arbetet. Detta för att effektivisera rådgivningen.

Mer information om Gävleborgs energi- och klimatrådgivning