Extra ersättning för arbete under jul- och nyårshelgen

Alla arbetspass julafton, juldagen, annandagen samt nyårsafton och nyårsdagen ersätts med ytterligare 1 500 kronor.

Med anledning av den hårda belastningen under pandemin gör Region Gävleborg i år en extra satsning för arbete under jul- och nyårshelgerna. Den extra ersättningen gäller alla medarbetare inom Region Gävleborg, månadsanställd som timanställd.

– Stora delar av vår personal gör just nu en ovärderlig och oerhörd insats för oss medborgare i denna pandemi. Idag kan jag berätta om ytterligare en del i vårt arbete med att ekonomisk kompensera och hitta utrymme för återhämtning för personalen. Det handlar om 1500 kr extra i ersättning per pass i våra dygnet-runt-verksamheter i jul- och nyårshelgen, säger Fredrik Åberg-Jönsson (V), ordförande personalutskottet.

Ersättningen påverkar inte den ordinarie ersättningen.
De dagar som det gäller är:

• Julafton
  • Juldagen
  • Annandag jul
  • Nyårsafton
  • Nyårsdagen

– Jag vill också annonsera att vi jobbar med att ta fram en modell för ekonomisk kompensation för den extraordinära insats personalen gör alla dagar i denna extrema situation, säger Fredrik Åberg-Jönsson.