Du vet väl att du kan söka vård digitalt?

Funderar du på om du ska vända dig till din hälsocentral eller kanske åka till akuten? Istället för att sitta i telefonkö kan du söka vård digitalt i Min vård Gävleborg.

Sandra Persson använder mobiltelefon.

Vaknade du med känsla av urinvägsinfektion? Eller är du kanske orolig över fästingen som du tog bort från ditt ben? Kanske skadade du dig när du försökte imponera på barnen genom att stå på händer?

Sök vård digitalt i Min vård Gävleborg så slipper du sitta i telefonkö. Du kan ladda ner appen eller gå till webbadressen minvard.regiongavleborg.se/home-login och skriva in vad du söker vård för.

Du får då svara på ett antal frågor och inom fem minuter har du fått en rekommendation vad du kan få för hjälp. Du kan få råd direkt i appen eller så får du träffa vårdpersonal digitalt. Ibland kan du behöva ett fysiskt besök på en hälsocentral och kan då få boka en tid själv genom appen. Du kan också bli uppmanad att söka vård på akutmottagningen.

Min vård Gävleborg är till för dig som är listad på en hälsocentral i Gävleborg och är över 18 år.  Du kan använda tjänsten dygnet runt. Är du i behov av snabb kontakt med vården som kan skötas digitalt så finns det sjuksköterskor och läkare som tar emot dig dygnet runt genom chatt eller videosamtal.

Så sitt inte i telefonkö, testa Min vård Gävleborg och du blir guidad rätt i vården. Det ska vara enkelt att söka vård.

Läs mer om Min vård Gävleborg