BB-mottagning underlättar i Hälsingland

Efter att BB i Bollnäs lades ned försvann också BB-mottagningen. Men nu är den tillbaka som en del av familjecentrum i Bollnäs.

I och med att BB-mottagningen i Bollnäs öppnade i början av september slipper föräldrar i hälsingekommuner som Bollnäs, Ovanåker, Söderhamn och Ljusdal, som åkt hem tidigt efter förlossningen, den långa resan tillbaka till något sjukhus för efterkontroll och provtagning.

Onsdag 30 september var det invigning och pressvisning av BB-mottagningen på familjecentrum i Bollnäs. Förutom medarbetare, chefer och föräldrar var hälso- och sjukvårdsregionrådet Tommy Berger (S) på plats och framhöll satsningen som ett ypperligt exempel på god och nära vård.

- Med patientens bästa för ögonen, för att vården ska vara så nära invånarna som möjligt har personalen i Bollnäs och Hudiksvall svarat för ett berömvärt samarbete för att göra detta möjligt, säger Tommy Berger.

Lättare åka hem tidigt

Alexandra Netsö i Lottefors fick för drygt två veckor sedan sonen Billie och hörde på BB i Hudiksvall om nya BB-mottagningen i Bollnäs när hon valde att åka hem tidigt.

- Det var jättebra. Jag hade lite problem med amningen. Så jag fick jättebra hjälp och vi kunde se att pojken gick upp i vikt som han skulle, säger Alexandra Netsö.

Personalen är också glad efter att länge ha arbetat för att få till BB-mottagningen.

- Vi har sett att det är jobbigt för föräldrarna att åka tillbaka till sjukhuset så snart efter födseln. Så vi är så glada över det här, säger Malin Berbres, barnmorska på BB-mottagningen, om nyordningen.