Barnläkare utnämns till hedersdoktor

Dr. Nick Brown arbetar som överläkare på barn- och ungdomssjukvården i länet. Nu har han blivit utsedd till hedersdoktor 2022 av Royal College of Paediatrics and Child Health (RCPCH).

RCPCH är ett medlemsorgan för barnläkare runt om i världen och spelar en viktig roll inom forskarutbildning, professionella standarder, forskning och policy. I år fick Nick Brown, som arbetat som barnläkare i över 35 år varav 25 år som överläkare, äran att bli utsedd till hedersdoktor. Han har dessutom en mångsidig karriär med akademisk klinisk forskning, undervisning och redaktörskap för Storbritanniens ledande peer-reviewed pediatrisk tidskrift som innebär att vetenskapliga publikationer läses och granskas av ämnesexperter innan de accepteras för publicering.

– Det här betyder givetvis en hel del för mig. Först och främst är det en ära att bli hedrad på det här sättet av min ursprungliga förening RCPCH och mina brittiska samt internationella kollegor. Samtidigt hoppas jag att det ökar status på barnenheten där jag jobbar och tidskrifterna där jag är chefredaktör; Archives of Disease in Childhood samt Aga Khan Universitetet, säger överläkaren Nick Brown.

En utmärkelse som hedersdoktor från RCPCH omfattar ett stipendium till ett litet antal personer som anses ha gjort en stor insats för pediatrik och barnhälsa genom forskning, utbildning, klinisk service och ledarskap.

Läs mer

The 2022 Honorary Fellows | RCPCH