Årets cykelvänligaste arbetsplats

Sandvik Mining and Rock Technology har utsetts till den cykelvänligaste arbetsplatsen i Gävleborgs län. Detta för att de gjort det lätt för sina anställda att välja cykeln.

Mattias Eng, Hans-Olov Andersson och Victoria Appelgren

- Det känns mycket bra att vårt arbete med att skapa möjligheter till miljövänliga alternativ samt främja en bättre hälsa uppmärksammas, det visar på att vi arbetar med rätt saker. Vi jobbar hela tiden med att förbättra vårt miljöarbete samt skapa möjligheter till att förbättra hälsan för alla medarbetare. Vi ser framåt emot att få jobba vidare inom detta område tillsammans med Region Gävleborg och företag i Gävleborgs län, säger Mattias Eng, QEHS Manager PU Sandviken vid Sandvik Mining and Rock Technology.

Motiveringen lyder: Sandvik Mining and Rock Technology har visat prov på ett stort ansvarstagande genom att uppmuntra sina anställda till att cykla, såväl i tjänsten som privat. Under flera år har de bland annat erbjudit anställda att delta i Vintercyklisten Gävleborg. Detta har bidragit till ökad och säker vintercykling i och omkring Sandviken. Att skapa förutsättningar för en cykelvänlig arbetsplats ligger i linje med de hälso- och miljöprogrammen som finns inom Sandvik.

Cykelvänlig arbetsplats är ett samarbete mellan Region Gävleborg och länets kommuner. Syftet är att uppmuntra arbetsplatser att göra det lätt för sina anställda att ta cykeln till jobbet. För att bli en cykelvänlig arbetsplats ska du som arbetsgivare uppfylla vissa kriterier, som till exempel att det finns tillgång till en cykelparkering, utrymme för ombyte och dusch och så vidare.

Utmärkelsen instiftades 2015 och har tidigare tilldelats Förvaltningshuset Gävle kommun, Sweco Gävle, AB Gavlegårdarna och Billerud Korsnäs.

Cykelvänlig arbetsplats Gävleborg