65 till 69 år välkomnas till vaccination mot covid-19

Från 12 april välkomnas personer från 65 till 69 år att boka tid för vaccination mot covid-19. Invånare i de tidigare prioriterade grupperna kan också fortsätta att boka tid.

Hittills har bokning av vaccination varit öppen för personer med hemtjänst, hemsjukvård för äldre och dem som dessa bor tillsammans med, samt övriga invånare över 70 år.

Måndag 12 april öppnas tidbokningen på webbplatsen 1177.se/Gavleborg även för personer från 65 till 69 år. För 65-åringar gäller samtliga födda under 1956.

– Vaccinet är ett av medlen för att skydda människor i vårt län från att bli allvarligt sjuka och i värsta fall från att dö. Ju fler länsbor som Region Gävleborg kan erbjuda vaccination desto närmare kommer vi målet att knäcka den här farsoten som plågat oss så länge, säger hälso- och sjukvårdsnämndens ordförande Jan Lahenkorva (S). Nu är det dags för organisationen att bredda insatsen ytterligare och nu ska också folk i åldern 65 till 69 ges vaccinet.

Just nu vaccineras:

  • Personer från 65 år och uppåt (födda under hela 1956 eller tidigare)
  • Personer som har hemtjänst eller hemsjukvård för äldre
  • Personer som bor tillsammans med någon som har hemtjänst eller hemsjukvård för äldre

Vaccination av vårdpersonal är fortsatt pausad tills vidare, till förmån för de äldre.

Så bokar du vaccination

Om du tillhör någon av de ovanstående grupperna kan du boka vaccinationstid med hjälp av bank-id eller e-legitimation via webbplatsen 1177.se/Gavleborg.

Om du saknar bank-id eller e-legitimation kan du ringa 026-15 03 00. Observera att telefontjänsten behöver vara tillgänglig för personer som inte har möjlighet att boka digitalt. Du som har bank-id ska boka din vaccinationstid via webbplatsen 1177.se.

Det kan bli ett hårt tryck i båda bokningstjänsterna till en början men alla kan inte boka samtidigt. Om du inte kommer fram direkt ber vi dig att försöka igen en stund senare.

Mer information om vaccinationerna mot covid-19 hittar du på på 1177.se/Gavleborg.