50 år och äldre välkomnas till vaccination mot covid-19

11 maj välkomnas invånare 50-54 år att boka tid för vaccination mot covid-19. Personer i de tidigare prioriterade grupperna kan också fortsätta att boka tid, däribland 18-49 år i riskgrupp.

Vaccinationsbokningen är nu öppen för alla invånare från 50 år och uppåt.

– Det är en prioriterad uppgift för Region Gävleborg att få ut vaccinet så snabbt och lättillgängligt det bara går till länsborna. Som ordförande för hälso- och sjukvårdsnämnden är jag naturligtvis tillfreds med att organisationen kan erbjuda vaccin i så hög takt som sker och att det därför är möjligt att redan nu besluta att erbjuda vaccinet till personer i åldern 50–54 år, säger Jan Lahenkorva (S).

– Länsborna vill skydda sig själva och sina anhöriga och vaccinatörerna gör sitt yttersta för hinna med att sätta sprutan i så många armar som möjligt, så ljuset i tunneln blir allt starkare.

Påfyllnad av tider måndagar 12.00

Den nya gruppen 50-54 år som kan boka vaccination består av cirka 16 000 personer som förväntas vilja vaccinera sig. En del av dessa är redan vaccinerade utifrån andra villkor; som riskgrupp, vårdpersonal eller närstående till personer med hemtjänst till exempel.

Om tiderna tar slut är det bra att känna till att det läggs ut nya tider på måndagar 12.00.

Just nu vaccineras:

  • Personer 50 år och äldre (födda fram till 31 december 1971).
  • Personer 18-49 år i riskgrupp.
  • Gravida från vecka 12+0 i riskgrupp.
  • Personer som har hemtjänst eller hemsjukvård och personer över 18 år som de bor med.
  • Personer i dialysbehandling och personer över 18 år som de bor med.
  • Personer som genomgått eller ska genomgå benmärgs- eller organtransplantation och personer över 18 år som de bor med.
  • Personer över 18 år med insats genom LSS eller personlig assistans.
  • Viss personal i hälso- och sjukvård samt vård och omsorg.
  • Dos 2 för vårdpersonal under 65 (födda 1957 och senare) som fick Astra i dos 1.

Så bokar du vaccination

Om du tillhör någon av de ovanstående grupperna kan du boka vaccinationstid via webbplatsen 1177.se/Gavleborg. Du kan logga in med hjälp av mobilt bank-id, bank-id på din dator, Telias e-legitimation eller Freja e-id plus.

Om du saknar bank-id eller e-legitimation kan du ringa 026-15 03 00. Observera att telefontjänsten behöver vara tillgänglig för personer som inte har möjlighet att boka digitalt. Du som har bank-id ska boka din vaccinationstid via webbplatsen 1177.se.

Läs mer om vaccination mot covid-19