Föreläsare och workshopledare

Vår föreläsare under första dagen är Peter Parnes, professor vid Luleå tekniska universitet inom området Distribuerade datorsystem som arbetar med forskning runt IT i skolan samt nya interaktionsformer med datorer. Han är även grundare av och kreativ motor i Luleå Makerspace. 

Vill du veta mer - kolla in hans blogg och hans föreläsning under på #MakerDays 2015 i Göteborg. 

 

Vår föreläsare under andra dagen, Marika Alneng är frilansande bibliotekarie och författare till boken Folkbibliotek i förändring; navigera med medie- och informationskunnighet. Just detta djupdyker hon i när hon belyser vad skapande verksamhet kan bidra med i folkbibliotekens uppdrag.

Sofia Lindström, jobbar dagligdags på CoderDojo i Sandviken. Under #Hackabibblan leder hon en workshop som tar upp frågan om teknik kan användas för att förbättra världen. Hon berättar bland annat om sitt kommande projekt på det temat med unga i Gävleborgs län.

I Söderhamn har KomTek och stadsbiblioteket hittat ett nytt och givande samarbete kring berättelser med kreativt skapande och programmering för barn och unga. Ylva Bjelksäter, NT-utvecklare delar tillsammans med Catarina Filipovic, bibliotekschef och Johan Bergenholtz, ungdomsbibliotekarie, med sig av sina erfarenheter.

Harriet Aurell håller både ett föredrag och en workshop under #Hackabibblan. Hon har sedan långt tillbaka jobbat för att göra teknik tillgängligt för kvinnor och flickor. Numera har hon oftast kurser och utbildningar för vuxna kvinnor där det praktiska lärandet dominerar. Missa inte workshopen i fågelbygge och föredraget om varför skapande är njutbart. 

 

Louise Ström, Spångmurs AB, Årsunda, kommer tyvärr inte kunna medverka under #Hackabibblan.