Våren 2019

Ett hopkok av gamla godingar med ny krydda, ett djupdyk i Alice Babs fantastiska musikskatt och en legendarisk sångerska bjuder vårens musiksoppor på.

Ronny Eriksson och Benneth Fagerlund inleder vårens program med ett hopkok av gamla godingar som kryddats med nya påfund, efter det tar Titti Sjöblom och Ehrling Eliasson vid och delar med sig av gemensamma minnen och upplevelser från mamma Alice Babs. Vårens program avslutas med legendariska Sylvia Vrethammar en av våra internationellt mest kända sångerskor. Musiksoppan bjuder som vanligt på ett varierat och spännande program.

Musiksoppan startade 2008 i Gävle och samtliga konserter arrangeras av Region Gävleborg i samarbete med Gävle kommun, Sandvikens kommun och Söders Källa i Gävle.

Ronny Eriksson och Benneth Fagerlund – Gamla godingar som kryddas med nya påfund

Vårens Musiksoppa inleds i februari med pessimist-konsulten Ronny Eriksson, känd från otaliga TV-program, och Torsåkers-bördige pianisten Benneth Fagerlund. Ronny Eriksson tar på sitt karaktäristiska sätt temperaturen på Sverige och dråpliga sarkasmer mot makten i Stockholm och Bryssel är återkommande ämnen. Det blir satir, humor, stå-upp och mycket musik. Ronnys ständiga motto är att ”Det är aldrig för sent att ge upp”. Musikern Benneth Fagerlund, född i Torsåkers, är kompositör, producent, en lysande pianist och ”side-kick” till Eriksson.

20 februari kl 12.00 Söders Källa i Gävle
20 februari kl 18.00 på Restaurant Bolaget, Kulturcentrum i Sandviken                 

Titti Sjöblom och Ehrling Eliasson – Alice Babs, mamma och idol

Titti Sjöblom och Ehrling Eliasson bjuder i ord och ton på minnen av Alice Babs och hennes fantastiskt rika musikskatt. Från scenen delar de med sig av gemensamma minnen och upplevelser från Alice tid i rampljuset och från TV- och skivstudior både i Sverige och utomlands. Titti Sjöblom började sjunga redan vid två års ålder tillsammans med sin mamma Alice Babs och gjorde skivor, radio och TV under hela sin barndom. Ehrling Eliasson är tusenkonstnär och mångsysslare som tillsammans med Titti Sjöblom turnerat flitigt både i Sverige och utomlands.

Vi får ta del av Alices egna favoritsånger och berättelser från samarbeten med världsberömda musiker och artister som bland andra Duke Ellington, Ulrik Neumann, Svend Asmussen, Signe Hasso och Arne Domnérus.

19 mars kl 12.00 Hälsingegården Ol-Anders i Alfta
20 mars kl 12.00 Söders Källa i Gävle
20 mars kl 18.00 på Restaurant Bolaget, Kulturcentrum i Sandviken

Sylvia Vrethammar – Sveriges okrönta sambadrottning

Säsongsavslutning blir det med Sylvia Vrethammar, en av våra mest framgångsrika internationella artister och med en imponerande repertoar bestående av jazz, brasiliansk musik till modern pop. 2017 släppte Sylvia albumet ”The girl from Uddevalla” i samband med en releasekonsert i Berlin. Med denna mycket personliga hyllning till det sydamerikanska landet och dess musik visade Sylvia återigen hela skalan av klass och omfång gällande hennes musikaliska möjligheter – som sångerska och tolkare och även som textförfattare.

Med sig till Musiksoppa har hon unge pianisten Joel Lyssarides, flerfaldigt prisbelönt och aktuell med uppmärksammade debutalbum "Dreamer. 2019 firar Sylvia att det är 50 år sedan hon hade sin första egna TV show, den 1 september 1969. 

24 april kl 12.00 Söders Källa i Gävle
24 april kl 18.00 på Restaurant Bolaget, Kulturcentrum i Sandviken