Våren 2017

Sångskatter, hits och gränslös spelglädje på vårens Musiksoppor.

I vår blir det både lokala, franska och värdsliga toner till soppan. I februari bjuder multimusikaliska Ale Möller trio på folk- och världsmusik av allra högsta klass. I mars kliver Eva-Britt Strandberg med sin ”franska” röst upp på scenen och i april är det Britta Bergström och Kerstin Ryhed Lundin, två av Sveriges absolut bästa körsångerskor, som tar emot publiken.

Samtliga konserter arrangeras av Kulturutveckling (Region Gävleborg).

Ale Möller Trio

- Gränslös spelglädje

Möt tre goda vänner som delar gränslös spelglädje och passionen för musik. Sveriges bästa och mesta multimusikant, grammisnominerade Ale Möller, möter Mats Öberg, pianisten och keyboardspelaren som kan och vill spela det som för stunden faller honom in. Trion fullbordas med Olle Linder, ännu en multiinstrumentalist från den svenska folkmusikens elitserie. Det här blir en svängig musiksoppa kryddad med rytmer, klanger och instrument från hela världen, sammanfogade till en bluesig folkakt som inte riktigt liknar något annat.

  • Onsdag 22 februari, 12.00 Söders källa, Gävle
  • Onsdag 22 februari, 18.00 Kulturcentrum Sandviken
  • Torsdag 23 februari, 12.00 Länsmuseet Hudiksvall

Evabritt à vivre

- EvaBritt Strandberg med pianist

Med utsålda föreställningar och med stående ovationer från publiken i bagaget så fortsätter Evabritt Strandberg sitt turnerande runt om i Sverige. Med sig har hon sin vackra säregna ”franska” röst och sin stora sångskatt; allt från Zarah till Brel. Tillsammans med sin pianist bjuder denna omtyckta och hyllade skådespelerska och sångerska på en föreställning där roliga, fräcka, vackra och gripande sånger och ballader blandas med anekdoter från ett halvt sekels liv och agerande på scener och estrader landet runt.

  • Onsdag 22 mars, 12.00 Söders källa, Gävle
  • Onsdag 22 mars, 18.00 Kulturcentrum, Sandviken
  • Torsdag 23 mars, 12.00 Länsmuseet Hudiksvall

Britta kommer hem

- Britta Bergström och Kerstin Ryhed Lundin

Gävletjejen Britta Bergström är inte bara körsångerska i tv-programmet ”Så mycket bättre”. Hon har också varit med om att ta hem två eurovisionsegrar till Sverige och har arbetat med många av Sveriges stora artister, både på skiva och turnéer. Kerstin Ryhed-Lundin känner många igen från kören på Allsång på Skansen där hon har sjungit i många år. Hon har också turnerat världen runt med The Real Group och showat på Grand med Björn Skifs, bland mycket annat. Tillsammans bjuder de på en genommusikalisk
musiksoppa med bredd – alltifrån popklassiker och schlagers och till jazz och visa. 

  • 26 april, 12.00 Söders källa, Gävle 
  • 26 april, 18.00 Kulturcentrum, Sandviken