Våren 2018

En massa kärlek, mästerligt dragspel och en resa från 1300-talet fram till Håkan Hellström bjuder vårens Musiksoppa på.

Blossom Tainton inleder vårens program med en massa kärlek, efter henne tar Bengan Janson vid och bjuder på humor och dragspel på mästerlig nivå. Vårens program avslutas med Tomas von Brömssen, en av våra största och mest folkkära underhållare.

Samtliga konserter arrangeras av Kulturutveckling, Region Gävleborg i samarbete med Gävle kommun, Sandvikens kommun och Söders Källa i Gävle.

Blossom Tainton
– En massa kärlek!

Vårens Musiksoppa inleds i februari med Blossom Tainton. Att Blossom får äran att inleda vårens program är ingen tillfällighet, hon kommer till oss den tiden på året när vi som mest behöver ett energiknippe. Tänkvärdheter blandas med hälsoinslag och en skön mix av låtar på både svenska och engelska. 

  • 14 februari 12.00 Söders Källa i Gävle
  • 14 februari 18.00 Restaurang Bolaget Kulturcentrum, Sandviken


Bengan Janson
– Mästare med närkontakt

Vårens artist nummer två är dragspelaren Bengan Janson. Kännetecknande för Bengans konserter är humor, ett stort musikaliskt kunnande och en nära kontakt med sin publik. Allt detta kryddar han med berättelser från livet både bakom och framför scenen från hans mer än 30 åriga karriär.

  • 21 mars 12.00 Söders Källa i Gävle
  • 21 mars 18.00 Restaurang Bolaget Kulturcentrum Sandviken
  • 22 mars 12.00 Gröna rummet, First Hotel, Söderhamn

Tomas von Brömssen
– Tidernas förälskelse

Vårens Musiksoppa avslutas med en av våra största och mest folkkära underhållare, mångfacetterade Tomas von Brömssen som vi får höra på sång, klarinett, concertina och sälgflöjt tillsammans med Stefan Sandberg och Göran Berg, gitarr/sång. ”Tidernas förälskelse” tar oss med på en resa som börjar i Italien på 1300 talet med Francesco Petrarka och slutar på 2000 talet i Slottsskogen med Håkan Hellström.

  • 18 april 12.00 Söders Källa i Gävle
  • 18 april 18.00 Restaurang Bolaget Kulturcentrum Sandviken