Musiksoppa hösten 2016

Från barnvisor till stämningsfulla körer på höstens Musiksoppor

Höstens musiksoppa-program är både späckat och brett. Publiken bjuds på barndomens visor med Gullan och Dan Bornemark, musikalisk bredd med bröderna Rongedal och musik och poesi med Sara Lindh och Niklas Fransson.

Dessutom - i december blir det en favorit i repris när Dramatens Romeo & Juliakör återvänder till Gävle och Stora Gasklockan. Konserterna arrangeras av Kulturutveckling (Region Gävleborg).

Favorit i repris: Julsoppa med Romeo & Juliakören

Romeo & Juliakören återvänder till Gävle och Stora Gasklockan. Musiksoppan i december kommer att bjuda på väl valda delar av den julkonsert som sedan kommer att spelas på Dramatens stora scen.

Sprungna ur teatervärlden har Romeo & Julia Kören tagit fasta på det ideal där musik och sceniskt berättande hör samman. Kören bildades 1991 för att fungera som musikaliskt inslag i en uppsättning av Shakespeares Romeo & Julia på Dramaten. Men ganska snart började kören leva sitt eget liv och ge konserter med en svindlande och fantasieggande blandning av sång, dans och teater. Ett framträdande av Romeo & Juliakören är därför både en musikalisk och en visuellt uttrycksfull upplevelse.

Den 14 december återvänder kören till Gävle och Stora Gasklockan för en Musiksoppa i julens tecken. Senast de bjöd på julsoppa i Gävle var 2013 och Gävlepubliken var minst sagt förtjusta. Precis som förra gången kan besökarna vänta sig en stämningsfull konsert som sätter dem i rätt känsla inför den kommande högtiden.

Stora Gasklockan, Atlasgatan 3, Gävle
Onsdag 14 december, dubbla föreställningar:

  • 18.00-19.00 (insläpp 17.30)
  • 12.00-13.00 Föreställningen slutsåld

För mer info eller fotografering, kontakta Neta Norén, Kulturutveckling, 026-15 59 73.

Samarrangemang mellan Region Gävleborg/Kulturutveckling, Kultur & fritid - Gävle kommun, Kultur & fritid - Sandvikens kommun, Hudiksvalls kommun.


Sara Lindh och Niklas Fransson
– telegram från ett längtande hjärta

Sara Lindh och Niklas Fransson har i flera år rest runt och gjort succé med sina musikaliska och poetiska föreställningar. Hösten 2016 ger de sig ut på vägarna igen.

Sara LindhTelegram från ett längtande hjärta är en musikalisk föreställning om kantstötta minnen och drömmar sköra som porslin. Föreställningen handlar om stora och små drömmar som att hitta kärleken eller rymma med ett tåg till Paris, bli en bättre förälder eller att få spränga ett berg, att hitta någon att dansa tango med eller bara vara god.

På scenen står skådespelaren, sångaren och dramatikern Sara Lindh tillsammans med Niklas Fransson som är musiker, kompositör och producent. Tillsammans bjuder de på en timmes humoristisk, tröstande och kärleksfull hyllning till livet med sånger hämtade ur bl.a. Ulf Lundells, Monica Zetterlunds, Olle Ljungströms, Emmylou Harris, Tom Waits och Elvis Presleys, Barbro Hörbergs och Evert Taubes repertoarer. Texterna är skrivna av bland andra Sara Lindh, Karin Boye, Öllegård Goulos och Kristina Lugn.

Söders Källa, Södra Kansligatan 22, Gävle
Ons 23 november kl 12.00-13.00 (insläpp från kl 11.30)
Kulturcentrum Lobbyn, Köpmangatan 1, Sandviken
Ons 23 november kl 18.00-19.00 (insläpp från kl 17.30)

 


Gullan och Dan Bornemark

INSTÄLLT PÅ GRUND AV SJUKDOM.

Köpta biljetter återlöses på Gävle Turistbyrå 026-17 71 17.

Barnvisans grand old lady talar, spelar och sjunger med åhörarna på höstens första Musiksoppa. Vid sin sida har hon sonen Dan som gått i sin mammas barnmusikaliska fotspår.


Gullan Bornemark"Sudda sudda", "Gubben i lådan" och "Min Ponny" är bara några av de visor som signerats Gullan Bornemark och som blivit till kära barndomsminnen för flera generationer.

Sedan 1966 har hon turnerat i Sverige och Norge, både med skolturnéer och med egna konsertprogram. Hon har ofta synts på scenen tillsammans med något av sina muscicerande barn, som i "Alice och Lina", en konsert om Alice Tegnér och Lina Sandell tillsammans med dottern Eva, eller i visprogram med sonen Sven.

Till Musiksoppan kommer hon tillsammans med sonen Dan Bornemark, som hon också gjort nya kompositioner med. Det blir ett musikaliskt samtal dem emellan om hur det hela begav sig, från mötet med Alice Tegnér via de glada 60-talsskivorna och fram till idag.

Söders Källa, Södra Kansligatan 22, Gävle
Ons 28 september kl 12.00-13.00 (insläpp från kl 11.30)
Kulturcentrum Lobbyn, Köpmangatan 1, Sandviken
Ons 28 september kl 18.00-19.00 (insläpp från kl 17.30)
Café August, Kulturhuset Glada Hudik, Hudiksvall
Tors 29 september kl 12.00-13.00 (insläpp från kl 11.30)

Bröderna Rongedal 
- musikalisk bredd och samstämmighet

Enskilt, men framför allt tillsammans, har bröderna Rongedal blivit några av Sveriges mest anlitade sångare på både skivinspelningar, live-framträdanden och i TV-galor. På Musiksoppan står de själva längst fram och bjuder på musikalisk bredd och samstämmighet när den är som allra bäst.

Bröderna RongedalBröderna Rongedal slog igenom 2007 i tv-programmet "Så ska det låta" där de med sin musikalitet och karisma tog tv-tittarna med storm. Efter det har det blivit både Melodifestival, flera album och turnéer, en tredjeplats i "Körslaget", musikaler och shower. Rongedal har med sin breda musikalitet de musikaliska dörrarna öppna för alla genrer, vilket också kommer att genomsyra deras Musiksoppa-konsert.

Vi kommer att få höra låtar från artister som Queen, David Bowie, Ted Gärdestad, Earth Wind & Fire och kanske något från Chess och andra musikaler. Naturligtvis också några egna alster, allt i en lite intimare akustisk sättning, där musiken står i fokus. Kanske blir det också en och annan värmländsk anekdot som serveras till soppan.

Söders Källa, Södra Kansligatan 22, Gävle
Ons 19 oktober kl 12.00-13.00 (insläpp från kl 11.30)
Kulturcentrum Lobbyn, Köpmangatan 1, Sandviken
Ons 19 oktober kl 18.00-19.00 (insläpp från kl 17.30)