Hösten 2018

Livet på scenen och scener ur livet, en schlagerfantast bjuder på nördfakta och inspiration till att våga följa våra drömmar bjuder höstens musiksoppor på.

Maria Möller inleder höstens program med skratt och tankar om livet, efter henne tar Björn Kjellman vid och bjuder på berättelser från schlagervärldens underbara scen. Höstens program avslutas med Aminah Al Fakir och hennes debutalbum ”Train to all our Dreams”. 2008 startade Musiksoppan i Gävle och firar i år tioårs-jubileum.

Samtliga konserter arrangeras av Kulturutveckling, Region Gävleborg i samarbete med Gävle kommun, Sandvikens kommun och Söders Källa i Gävle.

Maria Möller - Livet på scenen och scener ur livet

Höstens Musiksoppa inleds i september med den mångsidiga och karismatiska artisten Maria Möller. 
Under drygt tre decennier har Maria arbetat på landets musik - och teaterscener och hon får oss att skratta, bli berörda och tänka till om livet. Tillsammans med pianisten Leo Lindberg väver Maria Möller ihop prat med musik, låtar som betytt och betyder mycket.

19 september 12.00 Söders Källa i Gävle
19 september 18.00 på Restaurang Bolaget, Kulturcentrum i Sandviken              

Björn Kjellman – Douze Points till en schlagernörd!

Höstens artist nummer två är schlagerfantasten Björn Kjellman. I sin schlagersoppa bjuder Björn på schlagerfavoriter blandat med nördiga fakta och anekdoter från sina år bakom kulisserna, han har kommenterat Eurovision Song Contest för TV och sedan 2001 är han expertkommentator i P4 tillsammans med Carolina Norén. 2006 medverkade han själv i Melodifestivalen 2006 med ”Älskar du livet”.
Med sig som pianoackompanjatör har han Arvid Svenungson

17 oktober 12.00 Söders Källa i Gävle
17 oktober 18.00 på Restaurang Bolaget, Kulturcentrum i Sandviken

Aminah Al Fakir – Train to all our Dreams

Höstens Musiksoppa avslutas med Aminah Al Fakir och nyskrivna låtar från hennes debutalbum ”Train to all our Dreams” inspirerade av 60- och 70-talen och artister som Joni Mitchell och Joan Baez.

Aminah berättar om sitt liv och bakgrunden till de personliga låtarna. Det handlar om att våga följa sin längtan, om förluster och motgångar och om lyckan att äntligen får ge ut sin egen skiva. Aminah har medverkat i musikalen Kristina från Duvemåla och var nominerad till en guldbagge för sin roll som storasyster Mahin i filmen Vingar av glas.

Musiken ligger i släkten, Aminah är syster till Nassim och Salem Al Fakir. Sista låten ”Jag har vandrat över bergen” är tillägnad unga på flykt och alla eldsjälar som vill hjälpa. Medverkar gör även Teresa Indebetou piano, Julia Sandwall violin och viola

14 november 12.00 Söders Källa i Gävle
14 november 18.00 på Restaurang Bolaget, Kulturcentrum i Sandviken