Hösten 2017

Finurliga texter, en av Sveriges mest älskade jazzartister och storslagna musikalklassiker utlovas i höstens Musiksoppor.

Höstens Musiksoppa inleds med i september med M A Numminen som bjuder på finurliga svenska texter som både berör och ibland upprör lyssnare. I oktober tar Svante Thuresson vid och med över 50 år i branschen och med en låtskatt som få är han utan tvekan en av Sveriges mest älskade jazzmusiker. I november avslutas hösten Musiksoppa med musikaliska pärlor och storslagna klassiker serverade av Gunilla Backman och Kristin Stenerhag.

Samtliga konserter arrangeras av Kulturutveckling (Region Gävleborg).

M A NumminenM A Numminen - ”Älskvärda visor”

Med sin speciella röst och sina finurliga svenska texter både berör och ibland upprör M A Numminen sina lyssnare. Den 20 september är det M A Numminen som är först ut i höstens musiksoppor och vi är extra glada att kunna presentera honom eftersom Finland firar 100 år som självständigt från Sverige.

Med på scen har Numminen den ständiga vapendragaren piano- och dragspelsvirtuosen Pedro Hietanen.

  • 20 september, Söders källa i Gävle 12.00
  • 20 september, Musikverket, Kulturcentrum, Köpmangatan 1, Sandviken 18.00

Se filmen nedan med hälsning från M A Numminen


Svante Thuresson - ”På svenska”

Svante Thuresson

Med över 50 år i branschen och med en låtskatt som få är Svante Thuresson utan tvekan en av Sveriges mest älskade jazzmusiker. Det är en stor ära och vi är glada över att kunna presentera Svante som en av våra musikgäster till ”Musiksoppa”.

Ett signum för Svante Thuresson är hans energi och ständiga utforskande av genrer som också uppmärksammades under Jazzfesten 2017 i Sundsvall. Han fick då hederspris för sin livslånga insats inom jazzmusiken.

  • 18 oktober, Söders källa i Gävle 12.00
  • 18 oktober, Musikverket, Kulturcentrum, Sandviken 18.00

Se filmen nedan från Svante Thuressons spelning


Gunilla Backman och Kristin Stenerhag - ”Musikaler”

Gunilla BackmanKristin StenerhagGunilla Backman och Kristin Stenerhag tar oss med på en välljudande resa kantad av musikaliska pärlor och storslagna klassiker. Gunilla är en av Sveriges största musikalartister med många internationella framgångar. Hon har bland annat haft roller i musikalerna Les Miserable, Miss Saigon och Mamma Mia.

Vid pianot sitter Kristin Stenerhag som är en av medlemmarna i Peter Carlsson och Blå Grodorna. Kristin har arbetat med flera av våra främsta svenska artister.

  • 15 november, Söders källa i Gävle 12.00
  • 15 november, Musikverket, Kulturcentrum, Sandviken 18.00
  • 16 november, Hudiksvall, Hälsinglands Museum 12.00