Hösten 2019

Söders Källa i Gävle, Kl 12.00-13.00. Insläpp från 11.30, 200 kr inklusive sopplunch.

Förköp från måndag 26 augusti 09.00
Söders Källa, Södra Kansligatan 22, Gävle

Niklas "Cue" Hjulström

Allt på en gång

Vem minns inte Burnin? 90-talets mest älskade, sålda och spelade låt hörs ju fortfarande på radion. Sedan dess har Niklas Hjulström haft flera hits och fortsatt sin karriär som välkänd och eftersökt skådespelare och regissör. Samtidigt har han aldrig slutat sjunga. Efter att under åren gång på gång fått välja mellan musiken och skådespeleriet har Niklas Hjulström bestämt sig för att göra allt på en gång. Men hjälp av sin ackompanjatör Martin Schaub har han nu skapat en lite mer lågmäld föreställning, där han väljer bland alla sina fina låtar, och delar med sig av historier, minnen, texter och tankar om livet. Med sin karaktäristiska röst skapar han magi och värme som sitter kvar långt efter att sista tonen klingat ut.

Onsdag 18 september 12.00 Söders Källa, Gävle  
Onsdag 18 september 18.00 Restaurang Bolaget, Kulturcentrum i Sandviken 

 

Lise & Gertrud

Egna tolkningar av musik från Eva Dahlgren, Beatles, Elton John, Hasse & Tage till ABBA

Lise & Gertrud är duon som slår knockout på publiken med sina versioner av låtar som ”alla” har hört. På ett avskalat och personligt sätt skapar dessa supermusikaliska artister något alldeles eget. Rösterna går i och ur varandra med telepatisk timing, meningar som påbörjas av den ena och avslutas av den andra.  Här tolkar de musik av alltifrån Eva Dahlgren, Cornelis Vreeswijk, Povel Ramel, Beatles, Elton John, Hasse & Tage till Abba.

Det är något magiskt över en duo som träffat rätt. När två människor möts som om de aldrig varit ifrån varandra

Tisdag 15 oktober 12.00 Hälsingegården Ol-Anders i Alfta
Onsdag 16 oktober 12.00 Söders Källa i Gävle

 

Louisa Lyne & di Yiddishe Kapelye

Sveriges jiddischdrottning med stort band i ett musikaliskt fyrverkeri!

Nu släpper Malmöbandet Louisa Lyne & di Yiddishe Kapelye sitt efterlängtade, tredje album - Lust.

Ett intimt möte med jiddisch när Sveriges egen jiddischdrottning Louisa Lyne, blåser nytt liv i traditionen. Louisas vokala styrka och karismatiska sångstil skapar med hjälp av musikerna i Di Yiddishe Kapelye en atmosfär som fängslat och förtjusat publik världen över. I ett framträdande präglat av värme får vi uppleva en unik, musikalisk upplevelse när nyskriven musik och modernt tonspråk förenas med genrens tradition och stolthet. Louisa Lyne & di Yiddishe Kapelye har rönt stora framgångar, nu senast i Mexico City där Louisa vann den internationella tävlingen "Der Yiddisher Idol" och tidigare genom SVTs programserie ”Folkets musik” där deras version av The Arks ”It Takes A Fool To Remain Sane” (S'nemt A Nar) mottogs med öppna armar.

Onsdag 13 november 12.00 Söders Källa i Gävle
Onsdag 13 november 18.00 Restaurang Bolaget, Kulturcentrum i Sandviken

 

Romeo & Julia Kören

En fröjdefull jul

Sprungna ur teatervärlden har Romeo & Julia Kören tagit fasta på det ideal där musik och sceniskt berättande hör samman. Kören bildades 1991 för att fungera som musikaliskt inslag i en uppsättning av Shakespeares Romeo & Julia på Dramaten. Men ganska snart började kören leva sitt eget liv och ge konserter med en svindlande och fantasieggande blandning av sång, dans och teater. Ett framträdande av Romeo & Juliakören är därför både en musikalisk och en visuellt uttrycksfull upplevelse.

Den 3 december kommer Missionskyrkan i Edsbyn att få besök, då blir det en kvällskonsert kl.19.00 (utan soppa) och den 11 december besöker kören Söders Källa i Gävle kl.12.00 för en Musiksoppa i julens tecken.

Besökarna kan vänta sig en stämningsfull konsert som sätter dem i rätt känsla inför den kommande högtiden.

Tisdag 3 december 19.00-20.00 Missionskyrkan i Edsbyn
(Biljetter på biblioteken i Alfta&Edsbyn)
Onsdag 11 december 12.00-13.00 Söders Källa i Gävle
(Förköp; Söders Källa, Södra Kansligatan 22, 026-51 88 00)