Musiksoppa

Söders Källa i Gävle, Kl 12.00-13.00.
Insläpp från 11.30.

Pris 200 kr inklusive sopplunch

Förköp från måndag 20 januari kl 09.00 på Söders Källa, Södra Kansligatan 22, Gävle.

Good Harvest

Musikalisk eufori för musikälskare

Hanna Enlöf och Ylva Eriksson sång och gitarr

Good Harvest har beskrivits som musikalisk eufori för musikälskare. Deras musik kännetecknas av stämsång och akustisk gitarr; det är säkert, lekfullt, spännande och väldigt vackert.

Hanna Enlöf och Ylva Eriksson har sjungit och spelat tillsammans sedan de träffades i Falun som unga. Som Good Harvests släppte de sitt debutalbum In a Life and Place like this våren 2017. Året innan hade deras tolkning av Joni Mitchells Woodstock blivit en viral succé med flera miljoner visningar på Youtube och Facebook. Sedan dess har karriären kantats av succéer och Good Harvest har spelat på Sveriges största scener och turnerat med bland andra Per Gessle och Kris Kristofferson.

2018 utnämndes Good Harvest till Årets band vid Dalecarlia Music Awards. Vintern 2018 gjorde de en serie konserter tillsammans med Dalasinfoniettan, en av Sveriges mest välkända kammarorkestrar. En EP från detta samarbete släpptes 2019.   

 

Onsdag 5 februari 12.00 Söders Källa, Gävle  
Onsdag 5 februari 18.00 Restaurang Bolaget, Kulturcentrum i Sandviken 
 

Best of Opera med DivineOpera

Caroline Gentele och Gabriella Lambert-Olsson sopraner, Bo Wannefors piano.

Caroline Gentele och Gabriella Lambert-Olsson startade sopranduon DivineOpera för att ”sprida opera till alla, överallt”. De sjunger välkända operastycken och populära klassiker. Som DivineOpera gjorde de sitt första framträdande 2007 och det ledde till en inbjudan att sjunga för kungen och drottningen. Sedan dess har de varit med i flera olika TV-program, underhållit på Nobelfesten, arrangerat konserter för välgörenhet och turnerat med flera olika egna föreställningar.  

I Best of Opera bjuder Caroline och Gabriella på det bästa från operans värld ackompanjerade av Bo Wannefors på piano. Musiken framförs med kärlek, värme och humor och blandas med reflektioner om operakonsten. Best of Opera passar alla, både de som aldrig varit på opera tidigare och de som redan är frälsta operaälskare. Det blir smäktande toner av Puccini och glittrande koloraturer av Mozart, ibland med helt nya texter. Självklart sjunger de även ariornas aria nummer ett Nessun dorma och kanske blir det till slut allsång tillsammans med publiken också!

Onsdag 11 mars 12.00 på Söders Källa i Gävle.
Onsdag 11 mars 18.00 på Restaurang Bolaget, Kulturcentrum i Sandviken.

Caroline af Ugglas

Från Janis Joplin till Olle Ljungström

Mattias Torell gitarr

Med anledning av Coronapandemin: Musiksoppa - Caroline af Ugglas inställt den 1 april och framflyttad till torsdag 3 december (kl 12.00 på Söders Källa i Gävle, kl 18.00 på Restaurang Bolaget, Kulturcentrum, Sandviken).
Köpta biljetter gäller! För eventuellt återköp kontakta respektive spelställe.
Söders Källa: 026-51 88 00 info@soderskalla.se, öppet kl 10.00-14.00. Reception Kulturcentrum, Sandviken: 026-27 97 00, öppet kl 09.00-17.00.

Caroline af Ugglas är en allkonstnär: sångare, konstnär, sångpedagog, talpedagog och körledare.

Hennes debutalbum Ida Blue kom 1997 och 1999 kom albumet Mr Boring. 2007 släpptes den guldsäljande succén Joplin på svenska, en CD med Carolines tolkningar av Janis Joplins låtar.  

Caroline har tävlat i Melodifestivalen flera gånger, bland annat 2007 med låten Tror på dig, och 2009 då hon kom tvåa med låten Snälla, snälla. Samma år sålde hennes album Så gör jag det igen platina och hon blev årets mest säljande kvinnliga artist.

Caroline är upphovsperson till det amerikanska TV-konceptet Clash of the Choirs. Körslaget, den svenska versionen, sändes för första gången 2008 och blev väldigt populärt. Som körledare för ”Kör för alla” lär Caroline ut en annorlunda sångteknik med syfte att alla ska kunna lära sig att sjunga.

När Caroline af Ugglas kommer till Söders Källa i Gävle utlovas ”någon Joplin, något av Olle Ljungström och säkert någon överraskning.”

Onsdag 1 april 12.00 Söders Källa i Gävle
Onsdag 1 april 18.00 Restaurang Bolaget, Kulturcentrum i Sandviken