Musiksoppa

Musiksoppa

Söders Källa i Gävle, Kl 12.00-13.00.
Insläpp från 11.30.

Pris 230 kr inklusive serviceavgift

Förköp: Biljetter finns att köpa från måndag 23 augusti endast på entregavle.se

Sonja Aldén 

”Ett fönster mot ljuset”

Måns Ek piano

Onsdag 22 september 2021, 12.00 Söders Källa, Gävle
Onsdag 22 september 2021, 18.00 Restaurang Bolaget, Kulturcentrum, Sandviken

Sonja Aldén är en av Sveriges mest folkkära sångerskor. Det stora genombrottet kom i Melodifestivalen 2007 där hon tog sig hela vägen till final med jättehiten För att du finns. Låten kom att slå flera rekord och utsågs bland annat till “Årets låt” på Svensktoppen där den även abonnerade på förstaplatsen i över ett halvår.

Efter succén i Melodifestivalen släpptes debutalbumet Till Dig, vilket sålde guld och belönades med ett flertal Grammisnomineringar samt gav Sonja en Rockbjörn i den prestigefulla kategorin Årets Kvinnliga Artist.

Sonja har sedan dess turnerat flitigt runt om i landet, varit programledare för flera av SVT´s högtidsprogram och har utöver många skivsamarbeten även hunnit släppa 6 soloalbum.
Hennes älskade kärlekshymn Du är allt är än idag en av de mest önskade låtarna vid bröllop.

Babben Larsson

En riktig soppa!

Hansa Berg Beijer Piano

Onsdag 27 oktober 2021, 12.00 Söders Källa, Gävle
Onsdag 27 oktober 2021, 18.00 Restaurang Bolaget, Kulturcentrum, Sandviken

Babben är en av våra mest folkkära artister och underhållare. Hon har en gedigen 30-årig karriär bakom sig som ståupp-komiker, sångerska, programledare och föreläsare. Hon har gästat alla större talkshows och underhållningsprogram och leder för närvarande dundersuccén ”Bäst i Test” på SVT tillsammans med David Sundin.

Hon har utsetts till Sveriges Roligaste kvinna och Bästa kvinnliga komiker ett antal gånger och fått både Karamelodiktstipendiet, Årets Edward och vunnit Kristallen.

Hon började tidigt med musik och har idag den egna jazzkvintetten Second Edition och gästar även storband ute i landet regelbundet.

Babbens program blir en salig blandning av bekanta tongångar ur American Songbook tillsammans med nyskrivet hon gjort i samarbete med en rad svenska kompositörer. Den mångkunnige musikanten Hansa Berg Beijer understöder på piano och det hela kryddas med Babbens humoristiska iakttagelser mellan låtarna.


Tidigare

Caroline af Ugglas

Från Janis Joplin till Olle Ljungström

Heinz Liljedahl slagverk och Johan Coma Svensson gitarr

Onsdag 1 september 2021, 12.00 Gasklockorna, Gävle
Onsdag 8 december 2021, 18.00 Restaurang Bolaget, Kulturcentrum, Sandviken

Caroline af Ugglas är en sann allkonstnär: sångerska, konstnär, körledare tillika sång- och talpedagog. Hon debuterade 1997 med albumet Ida Blue och 2007 släpptes den guldsäljande succén Joplin på svenska, med egna tolkningar av Janis Joplins låtar. Caroline har tävlat i Melodifestivalen flera gånger, bland annat 2009 med låten Snälla, snälla som tog en andraplats i tävlingen. Samma år sålde hennes album Så gör jag det igen platina och hon blev årets mest säljande kvinnliga artist. Som körledare för ”Kör för alla” lär Caroline ut en annorlunda sångteknik med konceptet och devisen att ”alla kan lära sig att sjunga”.

När Caroline af Ugglas kommer till Söders Källa i Gävle utlovas ”Någon Joplin, något av Olle Ljungström och säkert någon överraskning.”