Program för Forum Musik

Tisdag 24 oktober
18.00

Middag med inledande dialog för deltagare i Gårdrestaurangen på Stenegård.

19.30

Konsert med Ida Long & LEHNBERG och Skenet på Stallet, Stenegård. Fri entré.

Ida Long & LEHNBERG
Ida Long och LEHNBERG går samman och gör en exklusiv spelning under Forum Musik. De utlovar magisk musik från deras olika klangvärldar. Ida Long har som soloartist skapat ordentligt buzz i indievärlden, framför allt i Tyskland och England. David LEHNBERG är till vardags ena halvan i bandet The Deer Tracks, men har på kort tid också skapat sig ett namn som explosiv liveakt.  Både Ida och David har åtskilliga utmärkelser i bagaget från Local Heroes-galan.

Skenet tar folkrocken till nya lyssnare och konsertscener
Under de senaste åren har Skenets rockiga rootsmusik kunnat ses på konsert och festivalscener runt omkring i norden. De fyra musikerna från Bollnäs, Lena Jonsson (fiol), Staffan Jonsson (elgitarr), Johan Mörk (elbas/synt) och Niklas Bertilsson (trummor) har spelat ihop sen barnsben och det hörs! Tillsamman har skapat ett nytt sound influerat av såväl psykedelisk rock som spelmansmusik. Ett 2000-talets Fairport Convention som tar folkrocken till nya lyssnare och konsertscener!

 

Onsdag 25 oktober
09.15

Morgonmingel med kaffe/te och smörgås i Stallet på Stenegård.
DJ: Slim Vic

09.40

Välkomna och information om dagen.

09.50

Farväl Monokulturen - föredrag med Emma Swanström
Tillsammans med Emma Swanström tar vi farväl Monokulturen. Hon ger oss en föreläsning om jämställdhet inom musiklivet, varför representation och inkludering inom kulturen är viktigt och hur vi alla har ett ansvar för dessa frågor. Läs mer om Emma och hennes tankar på emmanismen.blogspot.se

10.50 Fika
DJ: Slim Vic
11.20 

Samtal med lokala musikaktörer: Ulrika Beijer, Cecilia Olsson och Samantha Ohlanders

Scenplats Hudiksvall - från idé till verklighet (Ulrika Beijer och Cecilia Olsson)
Två kvinnor. Tre verkliga historier. Tre föreställningar. Trehundra medverkande. Tjugotusen besökare. Med musik, manus och engagerat agerande berättar de det som så många behöver veta om vår historia, på gränsen till nutid. Cia och Ulrika nyspeglar människor i krig och total förföljelse, arbetskraftsinvandringen och den tragedi som människor på flykt undan förtryck, hot och har levt och nu lever i. Genom föreställningarna har tusentals människor fått möjlighet att se och förstå att vad som hände förr i vår närhet har bäring på vad som händer i dagens stundtals turbulenta värld

Musikern utanför storstaden (Samantha Ohlanders)
Hur klarar man sig som ung musiker på landsbygden och vad krävs för att vi ska se och uppskatta det kreativa livet utanför städernas musikscener? Samantha Ohlanders är en av Sveriges mest omtalade unga folkmusiker vars konstnärskap på ett kreativt sätt utforskar traditioner och utmanar normen. Som del i duon Sara och Samantha har hon turnerat Sverige runt i Riksteaterns regi med föreställningen Fäbodland där deras feministiska och antinationalistiska förhållningssätt till folkmusiken fått stor uppmärksamhet.

12.20 Lunch i Gårdrestaurangen på Stenegård
13.30  Dialogmöte om musikens plats i kulturplanen 2019-2021
Alla forumdeltagare välkomnas. Mötet pågår fram till cirka 15.00. Vi kommer hålla till i Stallet på Stenegård.
Mer information i separat inbjudan.