Inställt - Att komma vidare med sitt skrivande

Tyvärr måste vi meddela att detta arrangemang är inställt med anledning av Corona-viruset och den ökade smittspridningen. Vår avsikt är att genomföra arrangemanget framöver när läget ser annorlunda ut. Håll utkik i Litteratur - Kultur Gävleborgs och Hudiksvalls biblioteks informationskanaler. Ni som har anmält er vi anmälningslänken kommer att få ett mejl med inbjudan då nytt datum är satt.

Det finns många som skriver på sin fritid. Vissa är nöjda med att skriva för eget bruk, medan andra drömmer om att få möjlighet att utvecklas i sitt skrivande och på sikt nå ut med sina texter. I början av september 2019 arrangerades en träff i Gävle för gästrikar och hälsingar med fokus på att ta nästa steg i skrivandet. Då träffen var välbesökt och uppskattad, arrangeras nu en ny träff på samma tema.

Datum och tid: Måndagen den 6 april 2020 kl. 16.30-19.30
Plats: Café August, Kulturhuset, Rådhusgatan 2, Hudiksvall
Arrangör: Litteraturverksamheten inom Kultur Gävleborg i samarbete med Hudiksvalls bibliotek

Program

16.30 Välkomna!
Karin Forsgren Anderung, verksamhetsutvecklare i litteratur på Kultur Gävleborg, presenterar Region Gävleborgs satsning på litteratur.

16.45 Resurser i länet
I Gävleborg finns flera resurser för skrivintresserade. Här presenteras föreningen Skrivare i Hälsingland och några av länets skrivutbildningar.

17.00 Paus
Region Gävleborg bjuder på kaffe/te. Under pausen finns möjlighet att köpa wraps för 70 kronor i Kulturhuset. Förbeställ din wrap i samband med anmälan.

17.30 Att komma vidare med sitt skrivande – ett samtal om kreativitet, skrivcoachning och att publicera sin bok
Medverkande: Kerstin Svevar och Erik Nilshammar. Moderator: Karin Forsgren Anderung

18.30 Från dröm till utgivning – Gabriella Ullberg Westin
Gabriella berättar hur hon tog tag i, och förverkligade sin skrivardröm. Ett inspirerande föredrag om vägen från idé till publicering. 

19.30 Träffen avslutas

Medverkande

Kerstin Svevar

Kerstin Svevar bor i Bollnäs och har i över fyrtio år arbetat som lärare, de senaste dryga tjugo åren som skrivpedagog på Skrivarlinjen, Bollnäs folkhögskola. Vid sidan av detta har Kerstin sedan debuten 1993 med ”Bortom bergen, bortom haven” varit författare. Framför allt vänder hon sig till barn och unga. I många år har hon också skrivit läroböcker i svenska, vilket har resulterat i ett femtiotal titlar.

Numera är hon pensionär men fortsätter att coacha i skrivande och med sitt eget författarskap. Kerstin brinner för att unga ska få lust till böcker och har därför de senaste åren skrivit lättläst om ämnen som engagerar och lockar till läsning.

Foto: Iréne Hynes 

Erik Nilshammar

Erik Nilshammar, från Hovra utanför Färila, debuterade 2016 med romanen "Apokalypsen i Storå" på det egna förlaget Chatterbox Productions. Boken är den första delen i en serie om Storå-Tarzan och folket på Vidderna. Trilogin blev fullbordad 2018 och titlarna finns även utgivna som ljudböcker. Just nu håller författaren på att färdigställa skräcknovellsamlingen ”Gammelgrav” parallellt med skrivandet av ungdomsfantasyn ”Månbäraren”. Nilshammar är medlem i författarnätverket Sverigeförfattarna.

Foto: Alice Nilsson

Gabriella Ullberg Westin

Gabriella Ullberg Westin är författare till den rosade deckarserien om Johan Rokka och Morden i Hudiksvall. Hon debuterade 2014 med Ensamfjäril och i vår kommer den sjätte delen, Ett enda andetag.

Gabriella är född 1973 och uppvuxen i Hudiksvall. Hon har studerat kriminologi vid Stockholms Universitet och innan hon blev heltidsförfattare arbetade hon som kommunikationsansvarig på ett av Sveriges största telekombolag. Idag lever hon i Stockholm med sin man som är polis och deras två barn. 

Ola Axman