Månadens författare Gävleborg 2021-2022

Den uppskattade satsningen Månadens författare Gävleborg är tillbaka, denna gång med sex teman i fokus: poesi, prosa, deckare, skräck, fakta och feelgood.

Under 2020 lyftes tolv regionala författarskap fram i den uppmärksammade och uppskattade satsningen Månadens författare Gävleborg.

När nu Månadens författare Gävleborg är tillbaka är mycket är sig likt: ett författarskap per månad kommer att presenteras, en nyskriven text om respektive författare kommer att tas fram och bibliotek, bokhandlare och antikvariat i länet kommer att lyfta fram författarna och deras verk.

En nyhet är att författarskapen presenteras inom sex teman: prosa, poesi, deckare, skräck, fakta och feelgood.

Texterna som tas fram kommer att publiceras på HelGe:s webb och komplettera författarbanken Gävleborgsförfattare - HelGe-biblioteken

Månadens författare Gävleborg är ett samarbete mellan litteraturverksamheten inom Kultur Gävleborg, HelGe-biblioteken (folkbiblioteken i Gästrikland och Hälsingland) och P4 Gävleborg, Sveriges Radio.

Det första författarskapet i Månadens författare Gävleborg 2021 – 2022 presenteras i P4 Gävleborg på förmiddagen onsdag den 1 september.