Hur kan drömmen om ett torn gestalta sig?

Norrala Hembygdsförening drömmer om ett torn på Mostigshällarna. Hur högt ska det vara? Vad ska det användas till? Hur ska det kännas att klättra upp? Vad kan vi lära oss av de som redan har byggt ett torn?

Hör berättelser från lyckade tornbyggen i Mo, Rengsjö och Vallsta - i drömmen om ett nytt på Mostighällarna.

Lördag 29 juni, kl. 11.00 - 13.00
Norrala hembyggdsgård

Efter berättarstunden åker vi gemensamt upp till Mostigshällarna för en invigningsceremoni av platsen där tornet ska stå och där olika program och händelser kommer ske framöver. På plats finns bland andra Norrala Hembygdsförening, konstnären Anna Asplind och konstkonsulent Erik Anderman från region Gävleborg.

Drömmen om ett torn är en del i det regionala utvecklingsprojektet Orosmoln av obeskrivlig kraft, med stöd av Kulturrådet. Läs mer om projektet