Slöjdbio - The dressmaker

En helkväll med slöjdcafé och fika. Samtal om skrädderi och modeskapande med Matilda Olson, sömmerska och Frida Jonsvens, couture designer.

Frida Jonsvens är en svensk couture designer som skapar unika klänningar till varje kund. Färgrikt är hennes kännetecken. Långflödande kjolar och tyger med olika struktur. I Fridas ateljé släpps fantasin fri och skapelsen är allt från gala- till bröllopsdräkter. Frida är baserad i Stockholm. Men hennes hjärta är uppe i norra Sverige. I en liten kuststad i Hälsingland med namn Hudiksvall, där all kreativitet en gång började.

Kvällen är ett samarrangemang mellan Kulturutveckling Region Gävleborg, Bio Kontrast Iggesund, Folkets Hus Iggesund och Övre Hälsinglands hemslöjdsförening.

Om The Dressmaker

The Dressmaker är en australisk dramakomedi från 2015 i regi av Jocelyn Moorhouse. Titelrollen spelas av Kate Winslet, som femme fatale sömmerskan och kläddesignern, Myrtle "Tilly" Dunnage, som återvänder till en liten australisk stad för att ta hand om sin mentalt instabila mor efter många år utomlands. Filmen utforskar teman som hämnd och kreativitet. The Dressmaker nominerades i inte mindre än 12 kategorier vid Australian Academy Awards. Filmen har åldersgräns 15 år.

The Dressmaker på youtube: https://www.youtube.com/watch?v=X7fwNuvEQYw&t=1s

Filmvisning:
The Dressmaker (AUS 2015, 1 tim 59 min)
Torsdag 12 okt Folkan i Iggesund

17:00 Slöjdbion öppnar. Ta med stickning, virkning, broderi, handsömnad...
18:00 Samtal om skrädderi och design med Matilda Olsson och Frida Jonsvens
19:00 Filmvisning med dämpad belysning, så att den som vill kan fortsätta handarbeta under filmen. Efter filmen - biofika samt möjlighet att samtala mer om filmen.

Biljett: 60 kr