Stillbild från film av Alan Kitching, A Life in Letterpress, Alice Masters, 2016. Filmen visas 24 april och 8 maj.

Slöjda, fika, se en god film

Slöjdcafé + filmvisning = sant! Slöjdbio bjuder på ett tillfälle att träffas för att slöjda, fika, se en god film och inte minst, ta del av ett intressant program med anknytning till filmens tema.

Det kan vara ett samtal, en livepod, möjlighet att köpa lokalt producerat slöjdmaterial, en föreläsning, eller något annat spännande. Konceptet bygger på ett nära samarbete med biograf- och hemslöjdsföreningar, lokala aktörer och företagare som på något sätt har anknytning till filmens tema.

Slöjdbio ger filmälskande slöjdare och slöjdande filmälskare en möjlighet att mötas, samtala och skapa under unika förutsättningar!

AKTUELLT

24 april Slöjdbio på Länsmuseet i Gävle -
del 1 av Real to Reel 

Välkommen till Slöjdbio på Länsmuseet Gävleborg i Gävle. Kultur Gävleborg visar kortfilmer på temat konst, slöjd och hantverk i en skön blandning från episka dokumentärer till animerade filmer, porträtt och dockfilmer. Det tvådelade programmet är framtaget av The Crafts Council och Crafts i Storbritannien för filmfestivalen Real to Reel 2018. 200 filmer skickades in från hela världen – 28 valdes ut!

Klockan 17.00 börjar Museum After Work med syjunta och slöjdcafé och filmvisningen startar 18.00. Filmerna är på engelska eller med engelsk text, om de inte är engelskspråkiga.  

8 maj Slöjdbio på Hälsinglands museum -
del 2 av Real to Reel 

Del två visas på Hälsinglands Museum den 8 maj klockan 18.00. Även där inleds programmet med slöjdcafé, från klockan 16.00.

Och du....

Följ med in i slöjdens värld, se verkstäderna, lär känna människorna bakom hantverket och bli inspirerad av deras kreativitet och kunskap! Filmerna visas i slöjdvänlig dämpad belysning.

I kaféerna under slöjdbion kommer det att finnas kaffe, te, fikabröd och smörgås till försäljning. 


 TIDIGARE PROGRAM