Inställt - Slöjd håller-veckan

Mellan 23-29 mars arrangeras Slöjd håller, en vecka fylld med aktiviteter på temat slöjd, hantverk och hållbarhet. Välkommen till en vecka med flera spännande aktiviteter med handfasta tips för en hållbar livsstil!

Slöjd håller är en temavecka om slöjd och hållbarhet i Värmlands, Dalarnas, Örebro, Västmanlands, Uppsala och Gävleborgs län. Med slöjd och hantverk som utgångspunkt vill vi öka kunskapen om, inspirera till och visa möjligheter att ta tillvara, återbruka och laga, istället för att slänga. Arrangemanget är ett bidrag till att lyfta de globala målen för hållbar utveckling och speciellt mål 12.8 i Agenda 2030.

23 mars, Forsa folkhögskola, Forsa

17.00 Slöjdcafé. Ta med något att slöjda eller varför inte laga? Fika finns att köpa.

18.00 Slow Fashion, din guide till smart och hållbart mode. En inspirerande föreläsning med författaren och influencern Johanna Nilsson om hållbart mode. Slow fashion står i kontrast till dagens snabba shoppingmode och värdesätter istället eftertanke, personlig stil och kvalitet.

19.00 Johanna Mörk från Tini Garments och sömmerskan Matilda Olsson presenterar Tini Wargs företagsidé.

Foto: Linnéa Jonasson Bernholm

26 mars Västerbergs folkhögskola, Storvik

18.00 Hantverk och traditioner - om slöjden ur ett hållbarhetsperspektiv. Tage Lundquist, träslöjdare, pedagog och spelman, tar oss med på en resa i slöjd, musik och folktro.

19.30 Tips på hur du kan laga slöjdföremål. Om du har något trasigt föremål, ta gärna med det och få råd och inspiration om hur du kan laga det! Fika finns att köpa.

28 mars, Naturskyddföreningens klädbytardag, Söderhamn

Studiefrämjandet, Källgatan 9, Söderhamn

10.00 -12.00 Lämna in hela och rena plagg (högst fem/person). För varje godkänt plagg får du en bricka som kan lösas in mot nytt plagg.

13.00 -15.00 Kom tillbaka och byt din bricka mot ett nytt plagg!

Slöjd håller - mer information om lagning och skötsel
Bra tips från Naturskyddsföreningen