Koreograf 2020

Felix Skalberg

Felix Skalberg är Sommardans Gävleborgs koreograf 2020 och är den som tillsammans med projektledaren kommer jobba med dansarna under 3 veckor.

Felix är från Ljusdal ursprungligen men är idag baserad i Göteborg och jobbar som dansare och koreograf. Han har jobbat både i Sverige och utomlands och skapat verk för 3 Våningen, Gothenburg Fringe Festival, Atlante med flera.Felix avslutade sitt 2019 med att medverka i GöteborgsOperans uppsättning av Carmen som dansare och började sitt 2020 med att koreografera en uppsättning utav High School Musical på Varberg Teater. Han är också en återkommande gästlärare på Svenska Balettskolan. 

Felix är intresserad av att få in flera dimensioner på den moderna dansscenen och använder sig av dans, dialog och humor för att underhålla publiken.

Så här skriver Felix själv om vart koreografiarbetet med Sommardansarna kommer ta sitt ursprung i sommar;

”Jag kommer fördjupa mig i ungdomars syn på vuxenlivet. Övergången från ungdom till vuxen kan se olika ut för ungdomar.
För vissa kan övergången upplevas obemärkt och de kan känna en glädje över att de har kvalificerats in i vuxenlivet med framgång. För andra kan övergången förknippas med vemod, längtan och sorg.
Unga vuxna kan också erfara att deras ideal och drömmar slås i spillror. Dessa drömmar och ideal är viktiga när de unga som ska bli vuxna söker sig själva, de lägger grunden för identitet och hur de skall bemöta omvärlden senare. När man tar sina första steg in i vuxenvärlden så skapar man sina egna värden och tänkande genom att experimentera och ifrågasätta.
Jag vill undersöka hur ungdomarna ser på det här steget dom snart ska ta själva.
Hur ser dom på vuxenlivet? Hur ser dom på sin framtid? Hur har deras syn på vuxenlivet förändrats med åldern?
Hur hanterar vuxna en situation annorlunda från unga människor? När blir man vuxen?”

Trailers från två av Felix Skalbergs verk 

EN VISA - Officiell trailer (Vimeo)
VI TVÅ - Trailer (YouTube)

Mer information om Felix Skalberg

www.felixskalberg.com