Young women dancing in the street

Dans som sommarjobb

Är du ung och vill sommarjobba som dansare? Då är Sommardans Gävleborg en unik möjlighet för dig som drömmer om dansen som yrke!

Som sommarjobbande dansare i Sommardans Gävleborg kommer du att möta en professionell koreograf och du kommer att medverka i en process som leder till en färdig föreställning som sedan spelas i en offentlig miljö.
Det kommer att utveckla din talang och ge dig en inblick i och en förståelse för dansen som yrke. Sommardans riktar sig till dig som är mellan 15-18 år (dock variera detta från kommun till kommun, besök din kommunala hemsida för mer information).


Sommardans Gävleborg är ett samarbete mellan Region Gävleborg och 5 av länets kommuner; Bollnäs, Ljusdal, Nordanstig, Hudiksvall och Söderhamns kommun. Sommardans inleds med ett Dance Camp vid Forsa Folkhögskola där dansarna under 1 vecka får lära känna varandra och ta del av daglig träning, improvisation, repertoar och komposition från den ansvariga koreografen och projektledaren. Efter Dance Camp åker dansarna vidare till Söderhamn för repetitionsvecka och tredje veckan åker de ut på en turné för att spela sin föreställning i regionens medverkande kommuner.

 


Film från Sommardans 2020

Film från Sommardans 2019

Filmer från Sommardans 2018