Young women dancing in the street

Dans som sommarjobb

Är du ung och vill sommarjobba som dansare? Då är sommardans en unik möjlighet för dig som drömmer om dansen som yrke.

Sommardans är en unik möjlighet för dig som drömmer om dansen som yrke. Du kommer att möte en professionell koreograf och du kommer att medverka i en process som leder till en färdig föreställning som sedan spelas i en offentlig miljö. Det kommer att utveckla din talang och ge dig en inblick i och en förståelse för dansen som yrke.

Sommarjobbet DANS pågår under perioden 17 juni – 5 juli och är ett samarbete mellan Region Gävleborg, Sandvikens kommun, Söderhamns kommun, Hudiksvalls kommun, Bollnäs kommun och Nordanstigs kommun. Första veckan kommer du att få delta i ett Dance camp, vid Forsa Folkhögskola, där du kommer att få lära känna alla, träna teknik, improvisation och jobba fram en koreografi som ni sedan turnerar med i regionen.

Anna Holmström är årets koreograf

Årets koreograf för sommarjobbet DANS är ingen mindre än Anna Holmström. Hon började sin utbildning som landslagsgymnast i rytmisk gymnastik. När intresset för dansen ökade sökte hon och kom in på Diambra Dance Education i Stockholm. Hon har sedan 2010 arbetat med brett skilda projekt, från världsturnén “Flying Bach” med världsmästarna i b-boying Flying Steps, “Striving to Achieve” av Ambra Succi (Bounce) och musikalen “Pippin” på Malmö Opera. 2015 grundade Anna danskompaniet Petricore Movement, och hade i December 2018 premiär med sin första föreställning “Pi” i Berlin.

- Temat för årets drömsommarjobb är "Perfektion". Vad betyder det egentligen att vara perfekt?" Kan man vara perfekt på olika sätt?, säger Anna Holmström. 

Anna Holmström. Fotograf: Lydia Gelang.

Viktiga datum

Sista dag för ansökan: 24 mars
Kallelse till audition: 25 mars
Audition: 30 mars, Söderhamns Teater
Antagningsbesked (alla, även ej antagna): 1 april
Välkomstbrev till antagna med info: 30 april

Efter att ansökningstiden har gått ut så sker ett urval av de sökande som får komma på audition. Därefter väljs de ut som får erbjudandet om en plats.


Anmälan

Anmäl dig här


Kriterier för sökande

  • I Sandviken skall man vara mellan 16-18 år och också fylla i
    kommunens anmälnings formulär senast den 24 mars
  • I Hudiksvall skall man gå i årskurs 9, 1:a eller 2:a året i gymnasiet och också fylla i
    kommunens anmälningsformulär senast den 31 mars.
  • I Bollnäs är åldern 16-18 år.
  • I Nordanstig är åldern 15-17 år och går ut årskurs 9 eller 1:a året på gymnasiet.
  • I Söderhamn skall man vara född 2001, 2002 eller 2003.