Sommardans Gävleborg

Är du ung och vill sommarjobba som dansare? Då är Sommardans Gävleborg en unik möjlighet för dig som drömmer om dansen som yrke!

Som sommarjobbande dansare i Sommardans Gävleborg kommer du att möta en professionell koreograf och du kommer att medverka i en process som leder till en färdig föreställning som sedan spelas i en offentlig miljö. Det kommer att utveckla din talang och ge dig en inblick i och en förståelse för dansen som yrke.

Sommardans riktar sig till dig som är mellan 15-18 år (dock varierar detta från kommun till kommun, besök din kommunala hemsida för mer information). 

Sommardans Gävleborg är ett samarbete mellan Region Gävleborg och 6 av länets kommuner; Bollnäs, Ljusdal, Nordanstig, Hudiksvall, Ovanåker och Söderhamns kommun.

Sommardans består av tre veckors arbete. De två första veckorna fokuserar ni på teknisk träning, improvisation, koreografi och repetitioner. Den tredje och sista veckan är det turnévecka där ni åker ut till de deltagande kommunerna och visar er föreställning.

Datum att ha koll på!

  • Sommardans pågår 21 juni – 9 juli.
  • Sista datum för intresseanmälan: 12 mars
  • Audition: 27 mars

Intresseanmälan

Gör din intresseanmälan här: https://www.ehandlingar.se/


Film från Sommardans 2020

Film från Sommardans 2019