Dans för hälsa
Foto: J. Bernström, Bildbyrån

Dans för Hälsa – en tvådagars instruktörskurs

Dans för Hälsas instruktörskurser är två dagar och ger inblick i bakgrund, forskning, nyckelfaktorer, metodik samt ger de praktiska verktyg du behöver för att starta verksamheten i din kontext. Kursledare: Anna Duberg.

Utbildningen sker i centrala Bollnäs på Kulturhuset Bollnäs. För de som behöver övernattning finns Scandic Bollnäs på promenadavstånd.

Mer information kommer efter att anmälningstiden löpt ut.

Preliminärt schema

Fredag 21 januari

08.45 Välkommen!
09.00 Start
09.45 Teoriblock 1
10.00 Fika
10.15 Teoriblock 1 forts
12.15 Lunch
13.15 Praktisk workshop 1
16.00-16.15 Summering, reflektioner, avslut dag 1

Lördag 22 januari

08.10 Teoriblock 2
10.15 Paus
10.30 Tips och råd vid implementering av Dans för Hälsa, föreläsare Frida Ekholm
12.00 Lunch
13.00 Praktisk workshop 2
15.40-16.00 Summering, reflektioner, kursavslut

Tid och datum: 21-22 januari 2022

Subventionerade platser för dig i Gävleborg

Region Gävleborg subventionerar 12 platser till aktörer i länet som arbetar inom danspedagogik, fysioterapi, elevhälsoteam, ungdomsmottagningar eller liknande och som vill arbeta med metoden Dans för Hälsa i Gävleborgs län.

Villkor för anmälan

Lunch och fika båda dagarna ingår. Allt utbildningsmaterial och tillgång till digitalt effektutvärderingsmaterial ingår samt deltagande på en nationell boost-dag under kommande år och ett års konto i ‘Dansportalen’ som erbjuder koreografibank och kompetensutveckling.

Alla kursdeltagare får skriftligt kursintyg (kräver 100% närvaro). Efter att du gått kursen får du tillgång till Dans för Hälsas generösa nätverk (554 pers), får använda Dans för Hälsas logga och en plats på Dans för Hälsas karta.

De subventionerade platserna är kostnadsfria för de som medverkar, om deltagare uteblir debiteras de hela summan. Anmälan är bindande och avbokningsregler är samma för de subventionerade platserna som för ordinarie platserna därför efterfrågas faktureringsadress även till de subventionerade platserna. Sista anmälningsdag för de subventionerade platserna är 31 oktober 2021. Bekräftelse på subventionerad plats kommer efter sista anmälningsdag.

Ytterligare 6 platser finns till självkostnadspris, dessa platser är även öppna för personer verksamma i andra län. Anmälan till dess platser sker direkt till Dans för Hälsa. 

Om Dans för Hälsa metoden

Dans för Hälsa är en forskningsbaserad metod för att stärka psykisk hälsa hos unga som nu används över hela landet. (Dansa utan krav är ett annat namn på samma verksamhet). Eftersom ungas psykiska ohälsa idag är ett samhällsproblem och nytänkande insatser efterfrågas utgör metoden en värdefullt komplement till sedvanlig behandling. Dans för Hälsa är metodiken bakom en vetenskaplig randomiserad studie från Universitetssjukvårdens forskningscentrum, Region Örebro län och Örebro Universitet (“dansprojektet”).